“ Је ли Вукота , колико ти оно имаш година ? „ – “ Немам ниједну , све су прошле ! „

28 јуна, 2014

Седе два старца на клупи, уживају у лепом сунчаном дану , посматрају дечицу која трчарају, младе парове који пролазе загрљени.Одедном један старац упита овог другог старца :
– “ Је ли Вукота , колико ти оно имаш година ? „
– “ Немам ниједну , све су прошле ! „

Још једна лекција. Лекцију нећете добити само у школи, на факулету. Лекција које нема у књигама. Одједном ми мисли одлуташе ,у глави се врти једна речеица : “ Немам ниједну, све су прошле !“

Старимо , пролазе минути, сати ,дани… Године! Живимо у малом месту великих правила…Одвојени од света, свега битног, свему ономе чему тежимо. Слика која нас прожима и увлачи нам у кости ту жељу за нећим већим, од самог живота, од свега што је нашем малом свету познато, нечег новог, неистраженог, те даљине која нас дозива својим излуђујућим гласом, ствара немир у души, чини да тело дрхти у тмурној зимској ноћи. Питање је ста ћемо урадити док још имамо наде да учинимо нешто за себе, да остваримо снове, оснујемо породицу . Јер на крају крајева ми смо ти који бирамо. Али има и оних којима је битно туђе мисљење, очекивања других људи, не желе да разочарају друге људе , и због тога праве погрешне изборе. Сада је право вријеме уколико већ нијесте били храбри да искорачите , будете оно што заиста јесте, баците маске које сте годинама радили и почнете да живите. Да се борите за оно што волите. Тати се не свиђа ваша девојка ? Мама жели да упишете криминалистику и сања да њено дијете упише баш тај факултет ? Хоћете ли рећи да је ваш сан да постанете неко други ?
Сваки нови дан носи нову прилику, нову шансу. Сањајте, маштајте. Живите своје снове! Имамо прилику да урадимо нешто ново, покажемо неком колико нам је заиста стало до неког, пробамо нешто ново. Ми креирамо дане . Ми одлучујемо управо сада какав ће живот да нам буде. Имамо избор да се боримо , или посустанемо ? Да радимо или испијамо кафе и стално се жалимо како нас живот није мазио ! Да ли ћемо тражити изговоре да одустанемо или пак разлоге да наставимо даље? Избор је само наш.
Изаберите људе који вам пријају, које чине да вам је топло око срца. Научите да живите , волите живот.
На путу до својих циљева, доживећете разочарења, издају, превару .Ветар ће вас јако шибати са свих страна. Бићете стављени на пробу. Упадаћете у многе недаће и искушења. Људи ће вас оговарати, исмевати вас, јер сте другачији од других. Јер се издвајате из околине и ненавикнути на вас покушаће да угасе ту искру у вама. То је заправо на тестирању ваша воља , колико јако заправо то желите ? Мораћете некада да се одрекнете и сна. Остварите себе , не само у послу , већ у породочном животу , будите добар родитељ , пријатељ ,добар и поштен човек..Будите комплетна личност, не дозволите да једног дане све прође и прилике , шансе, љубав, године…Не дозволите себи да једног дана седите на клупи и присећате се свих изгубљених прилика, прокоцканих шанси због тога што нисте били у стању да изађете из кавеза , заробљени у свијету тудђих начела, наметнутих правила и очекивања.
Живот је када имаш сан и када верујеш у њега. А када снови постану стварност победио си време, и све сто је некада било још увек траје и смрт није више крај живота “
 Монтевидео Бог те видео.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама