Jutros nove dojave o bombama u školama širom Srbije

20 maja, 2022

U više škola u Novom Sadu i celom Južnobačkom okrugu jutros je stigla dojava o bombi.

Svi direktori OŠ na teritoriji južnobačkog okruga su mejlom noćas dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Učenici zbog toga nemaju prvi čas, a upitni su i ostali, dok se ne pregledaju sve škole. Za sada nema više informacija od policije, niti ministarstva prosvete.

Kako građani javljaju, u pitanju su OŠ “Svetozar Marković Toza”, OŠ “Petefi Šandor”, OŠ “Vasa Stajić”, OŠ “Kosta Trifković”, “Dušan Radović”, “Ivan Gundulić” i škola “Nikola Tesla” na Telepu.

Srednje škole nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi “Storyteller”.

Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće ići u školu, navodi se u porukama koje su jutros učitelji/-ice i razredne starešine poslali na Viber grupe roditelja.

Dve Osnovne škole u Bačkoj Palanci danas na onlajn nastavi 

Zbog dojava o postavljenoj bombi, đaci Osnovnih škola ‘’Sveti Sava’’ i ‘’Desanka Maksimović’’ u Bačkoj Palanci, nastavu će danas pohađati onlajn, saznaje RTV.

‘’Mejl da je u školama postavljen eksploziv, na adrese škola stigao je jutros u 3 sata i 41 minut. Policija je pregledala prostorije, ništa nije pronađeno, pa se pretpostavlja da je dojava bila lažna’’, izjavila je za RTV Snežana Fodora direktorica škole ‘’Sveti Sava’’.

Učenici su preko viber grupa obavešteni da ne dolaze u školu.

Pretnje i u Rumi 

Od jutros su i roditelji dece koja pohađaju OŠ “Jovan Jovanovic Zmaj” u Rumi obavešteni da decu ne šalju u prepodnevnu smenu zbog dojave da je u školi podmetnuta bomba. Preteći mejl stigao je i na adrese  u Sremskoj Mitrovici, Inđiji i Šidu.

Dojave i u školama u Nišu

Prema pisanju Euronews Srbija, dojave o bambi stigle su i školama u Nišu i deca su evakuisana.

“Deca su evakuisana, a u nekim školama nisu ni ulazili u učionice. U toku je pregled kontradiverzionih ekipa”, rečeno je za Euronews Srbija u niškoj policiji.

Izvor: RTV/Euronews

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama