Јутрос нове дојаве о бомбама у школама широм Србије

20 маја, 2022

У више школа у Новом Саду и целом Јужнобачком округу јутрос је стигла дојава о бомби.

Сви директори ОШ на територији јужнобачког округа су мејлом ноћас добили дојаву, те ће полиција прегледати зграде.

Ученици због тога немају први час, а упитни су и остали, док се не прегледају све школе. За сада нема више информација од полиције, нити министарства просвете.

Како грађани јављају, у питању су ОШ “Светозар Марковић Тоза”, ОШ “Петефи Шандор”, ОШ “Васа Стајић”, ОШ “Коста Трифковић”, “Душан Радовић”, “Иван Гундулић” и школа “Никола Тесла” на Телепу.

Средње школе нису добиле дојаву.

Дојаве су стигле на мејл основних школа у Маглићу, Кулпину и Бачком Петровцу, преноси “Storyteller”.

Све школе поступају према сигурносним процедурама, а ученици данас неће ићи у школу, наводи се у порукама које су јутрос учитељи/-ице и разредне старешине послали на Вибер групе родитеља.

Две Основне школе у Бачкој Паланци данас на онлајн настави 

Због дојава о постављеној бомби, ђаци Основних школа ‘’Свети Сава’’ и ‘’Десанка Максимовић’’ у Бачкој Паланци, наставу ће данас похађати онлајн, сазнаје РТВ.

‘’Мејл да је у школама постављен експлозив, на адресе школа стигао је јутрос у 3 сата и 41 минут. Полиција је прегледала просторије, ништа није пронађено, па се претпоставља да је дојава била лажна’’, изјавила је за РТВ Снежана Фодора директорица школе ‘’Свети Сава’’.

Ученици су преко вибер група обавештени да не долазе у школу.

Претње и у Руми 

Од јутрос су и родитељи деце која похађају ОШ “Јован Јовановиц Змај” у Руми обавештени да децу не шаљу у преподневну смену због дојаве да је у школи подметнута бомба. Претећи мејл стигао је и на адресе  у Сремској Митровици, Инђији и Шиду.

Дојаве и у школама у Нишу

Према писању Euronews Србија, дојаве о бамби стигле су и школама у Нишу и деца су евакуисана.

“Деца су евакуисана, а у неким школама нису ни улазили у учионице. У току је преглед контрадиверзионих екипа”, речено је за Euronews Србија у нишкој полицији.

Извор: РТВ/Euronews

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама