Мајка девојчице са Дауновим синдромом написала писмо лекару који ју је наговарао на абортус

јануар 16, 2019

Мајка девојчице са Дауновим синдромом написала писмо лекару који ју је наговарао на абортус


Драги докторе,

Пријатељица ми је недавно испричала како је њен специјалиста, гледајући сонограм, прокоментарисао: – Савршен је. Родила је дете са Дауновим синдромом и поново посетила истог лекара. Прегледао је њеног дечака: – Као што сам вам рекао, савршен је!

Њена прича ме је растурила. Иако сам захвална за њено искуство, испунило ме је тугом што моје није било такво. Волела бих да сте ви били тај доктор. Дошла сам вам током најтежег периода у свом животу. Била сам преплашена, анксиозна и у потпуном очају. Нисам још знала истину о свом детету, а то је оно што сам очајнички тражила од вас. Али, уместо подршке и охрабрења, предложили сте да елиминишемо наше дете. Рекла сам вам њено име, а онда сте нас опет питали да ли разумемо колико ће нам се квалитет живота погоршати уз дете са Дауновим синдромом. Рекли сте нам да још једном размотримо одлуку о одржавању трудноће. Почевши од прве посете, стрепели смо од сваке наредне. Најтежи период у мом животу постао је скоро неподношљив, јер ми никада нисте рекли истину.
Моје дете је савршено.
Нисам љута. Ни огорчена. Само сам заиста тужна. Тужна сам што вас та мајушна куцајућа срца која свакодневно гледате не испуњавају страхопоштовањем. Тужна сам што се због тих чудесних прстића, плућа, очију и ушију не поколебате. Тужна сам јер сте толико погрешили тврдећи да ће нам дете са Дауновим синдромом погоршати квалитет живота. И срце ми се слама што сте то исто некој другој мами можда баш данас рекли. Најтужнија сам што никада нећете имати ту привилегију да упознате моју ћерку, Емерсин.

Видите, Емерсин не само да је допринела квалитету наших живота, него је дотакла на хиљаде срца. Дала нам је сврху и радост коју није могуће исказати. Дала нам је веће осмехе, више смеха и пољубаца него икада. Отворила нам је очи за истинску лепоту и чисту љубав.

Молим се да више ниједна мајка не мора да пролази кроз оно шта сам ја прошла. Молим се да сада и ви видите истинску лепоту и чисту љубав на сваком сонограму.

Када следећи пут видите бебу са Дауновим синдромом у мајчиној утроби, погледаћете ту мајку, сетићете се мене и рећи ћете јој истину: – Твоје дете је савршено.

http://parkermyles.com/2016/06/girl-with-down-syndrome-posts-letter-to-doctor-who-wanted-parents-to-abort-her/

Извор: portaloinvalidnosti.net

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама