Mame, ovih 5 stvari obavezno priuštite sebi

7 decembra, 2016

5 stvari koje svaka mama treba da priušti sebi

. Kad je mama dobro – svi su dobro. Kad je mama napeta, nervozna, neraspoložena – svi pate.

Znam da je najteže svakoj mami da pronađe vreme. Vreme za posao, vreme za decu, vreme za spremanje, vreme za odmor, vreme za spavanje, vreme za sebe… nikada ga nema dovoljno. Zato shvatite kao obavezu da povremeno pronađete to vreme za sebe. Da se izborite za njega. Da organizujete da neko pričuva decu, a Vi imate par sati samo za sebe.

Ovo su moji predlozi za ta kratka „bekstva“, a lista može biti potpuno drugačija i samo Vaša. Da bi bila zadovoljnija mama treba makar jednom u par meseci da:

1. Da izađe sa drugaricom

Idealno bi bilo sa nekom koja nije mama kako biste izbegli da i ovo vreme provedete pričajući o deci!
porodilje
2. Da zakaže masažu

Meseci i meseci nošenja sigurno nisu učinilu Vašu kičmu odmornijom?

3. Da odgleda film

Ako (kao ja) padnete od umora čim deca odu na spavanje, pa nije opcija da gledatw TV uveče, idite u bioskop. Odaberite nešto što će Vas potpuno okupirati tih sat i po, i dati temu za razmišljanje i kasnije. Ili, jednostavno, nešto što će Vas dobro nasmejati!

4. Da uradi nešto iz devojačkog života

Jedna od meni najdražih blogerki, Kata Granara, napisala je predivan tekst o tome koliko joj nedostaje ona osoba kojom je bila pre majčinstva. Pozovite nekad tu osobu iz dubine duše. Iskopajte neku staru muziku, knjigu koju ste voleli, idite na neko mesto koje Vam je nekad značilo. Nemojte žaliti za njim, nego uživajte u njemu kao da ste ponovo devojka!

5. Da pozove ženu za spremanje

Treba li da objasnim zašto? Povremeno, neka neko drugi provede dan vikenda usisavajući. A Vi, za to vreme, odaberite nešto od prethodno navedenog!

Izvor: Divnamama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama