Минимум 50 бодова за четворогодишње школе

јун 26, 2016

Минимум 50 бодова за четворогодишње школе: Осмаци и данас попуњавају листе жžеља за средње шšколе
Још данас свршени основци попуњавају листу жеља са одабраним средњим школама, смеровима гимназија и образовним профилима, а смернице су им освојени бодови на завршном испиту и успех из основне школе.
Мали матуранти попуњавају 20 жељених смерова, а распоред по школама биће обављен 4. јула, док је 5. и 6. јул резервисан за упис ученика у средњу школу, односно први уписни круг.
За други уписни круг 5. јула предаје се листа жеља са одабраним школама, док 8. јула излази распоред ученика по школама и за тај дан предвиђен је и упис ученика у средњу школу.
Редослед кандидата биће утврђен на основу општег успеха од шестог до осмог разреда, који доноси највише 70 бодова.
На три теста ђаци укупно могу освојити највише 30 поена.
Новина ове године је и то што ученици који уписују четворогодишњу школу морају да имају минимум 50 бодова са теста и током школовања.
У Србији ове године осми разред је завршило око 70.000 осмака, а просветне власти поручују да мали матуранти не треба да брину, јер у средњим школама има 77.000 слободних места, тако да ће сви бити уписани.
 
Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Минимум 50 бодова за четворогодишње школе"

  1. JOVANA каже:

    Ovo je zaista smešno. To znači da učenici koji su prolazili dobrim uspehom moraju da osvoje CELA 2,5 boda na prijemnom ispitu i mogu da upišu četverogodišnje škole. BRAVO za predlog u ironičnom smislu. Umesto da postoji bodovni prag za četverogodišnje škole od minimum 7 bodova, Vi uvodite neko pravilo koje nema nikakve veze sa poboljšanjem školovanja i rada u školama. Ovim šaljete poruku vrlodobrim đacima da im nije potreban ni jedan jedini bod na prijemnom da bi upisali četverogodišnju školu. To znači, da samo đaci koji su prolazili dovoljnim uspehom bi trebalo da se potrude na prijemnom ispitu ako žele upisati ove škole (što je takođe smešno, zato što ti đaci upišu bilo koju trogodišnju školu ili ne upišu ništa). Uz dužno poštovanje, ja zaista ne vidim smisao ovog pravila.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама