Ministar Ružić obratio se osmacima: Naše škole su iz godine u godinu bolje, a obrazovanje jedini zalog za budućnost

23 juna, 2022

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obratio se danas osmacima pismom u kom je poželeo puno uspeha na maturskom ispitu i daljem školovanju.

Dragi osmaci,

U ime svih zaposlenih u Ministarstvu i svoje lično ime, upućujem vam iskrene čestitke na završenom osnovnom obrazovanju, uz želju da vam i dalje školovanja bude sa puno uspeha!

Osnovne škole su mesta gde učimo, mesta prvih, pravih prijateljstava i ljubavi, mesta gde zajedno istražujemo ko smo, šta volimo, šta nas interesuje i mesta gde polako otkrivamo svoje talente. Najveći saveznici na tom putu su nam nastavnici. Oni nas posmatraju i podržavaju u onome što jako dobro znamo, ali i pomažu u onome u čemu nismo tako dobri. Uče nas kakvi drugari treba da budemo, ali i kako da postanemo odgovorni, mladi ljudi.

Istovremeno, osnovne škole su i mesto prvih rezultata od kojih se neki dobijaju proverama znanja, među kojima je i završni ispit, koji vas očekuje sledeće nedelje. Znanje koje budete pokazali na ovom ispitu omogućiće vam da upišete željenu srednju školu i to je pravilo za sve u životu što vas čeka – koliko se posvetite nečemu, takav uspeh možete i očekivati.

Pored vaših najbližih ukućana, nastavnika, drugara, i ja verujem u vas i vaše znanje. Želim vam da upišete željene škole i nastavite da se obrazujete što će vam doneti samo dobro u životu. U to ne sumnjajte. Ne treba da zaboravite da nas svako znanje ili veština koju steknemo čini i sigurnijim i spremnijim za život, a time i srećnijim.

Odabir daljeg školovanja važan je zadatak. Prvi put zvanično iskazujete želje, odlučujete čime biste se bavili u životu. Zato razmislite dobro, oslušnite sebe i prepoznaćete ono u čemu ste dobri. Vaša Srbija pruža vam veliki broj škola, koje će podržati vaš talenat i trud i u kojima ćete pronaći mogućnost za napredovanje i razvoj. Naše škole su iz godine u godinu bolje, opremljenije, imaju kvalitetan kadar i reformisan program nastave i učenja. Svesni smo da je investicija u obrazovanje jedini zalog za bolju budućnost svih nas. Zato vredno učite, dajte uvek svoj maksimum.

Školski dani će ostati duboko urezani u vaše uspomene. Završetak osnovne škole pomalo je  i tužan, jer se rastajete od svojih nastavnika i dugogodišnjih drugara. Siguran sam da ćete iz tog perioda sa sobom poneti lepe uspomene koje ćete godinama prepričavati.

Uskoro počinje i divan period srednjeg obrazovanja tokom kojeg ćete nadograđivati stečeno znanje i upoznati nove drugare. Zato budite srećni i uzbuđeni zbog novih iskustava.

Ponosni na svakog od vas, srećni zbog vaših uspeha i uz želju da budete zdravi i srećni, svi u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja vas puno pozdravljaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama