Министар Шарчевић о томе шта ако нека школа постане жариште вируса

30 августа, 2020

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да уколико дође до избијања жаришта у некој школи проблем ће се превазићи тако што ће се наћи решење за ту “конкретну средину”, али школе неће бити затваране.


Шарчевић је рекао да ће Министарство које води бити на дневном нивоу у контакту са школама, а да ће седмично слати извештаје Кризном штабу за сузбијање заразне болести ковид 19.

Министар је рекао да су родитељи и ђаци исказали поверење у систем зато што се само 3,7 процената родитеља одлучило за онлајн наставу и додао да је “огромна већина” школских установа и наставног кадра успешно привела крају организацију школске године.

– Већи проценат школа је одлично искористио просторне ресурсе тако да се одељења неће ни делити. Направљени су распореди часова, обезбеђења средства за дезинфекцију. Набавили смо и 10.000 визира за клинце у основним и средњим школама, који имају астму или неко друго обољење, па им маске сметају – рекао је Шарчевић.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Министар Шарчевић о томе шта ако нека школа постане жариште вируса"

 1. Jovanovic каже:

  10hiljada “klinaca”, kako kaže g. ministar, koji imaju astmu ili neko drugo oboljenje, pa to je pitanje za sebe.
  Odakle tolika deca sa oboljenjem, šta je uzrok tome, gde se greši?
  Sigurno ima još dece, koja imaju druga oboljenja, a koja nisu vezana za disajne probleme.Što dovodi do zaključka da je taj broj višestruko veći, što je zapanjujuće i strašno.
  Potrebno je uraditi analizu ovog problema što pre, ali izgleda da su našim zvaničnicima draže babe i dede, pa ne mogu da stignu ništa da urade, od tolike brige za penzionere.
  Treba voditi brigu i za stare, ali najmladji ipak imaju prednost!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама