Ministar Šarčević o tome šta ako neka škola postane žarište virusa

30 avgusta, 2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da ukoliko dođe do izbijanja žarišta u nekoj školi problem će se prevazići tako što će se naći rešenje za tu “konkretnu sredinu”, ali škole neće biti zatvarane.


Šarčević je rekao da će Ministarstvo koje vodi biti na dnevnom nivou u kontaktu sa školama, a da će sedmično slati izveštaje Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Ministar je rekao da su roditelji i đaci iskazali poverenje u sistem zato što se samo 3,7 procenata roditelja odlučilo za onlajn nastavu i dodao da je “ogromna većina” školskih ustanova i nastavnog kadra uspešno privela kraju organizaciju školske godine.

– Veći procenat škola je odlično iskoristio prostorne resurse tako da se odeljenja neće ni deliti. Napravljeni su rasporedi časova, obezbeđenja sredstva za dezinfekciju. Nabavili smo i 10.000 vizira za klince u osnovnim i srednjim školama, koji imaju astmu ili neko drugo oboljenje, pa im maske smetaju – rekao je Šarčević.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ministar Šarčević o tome šta ako neka škola postane žarište virusa"

 1. Jovanovic kaže:

  10hiljada “klinaca”, kako kaže g. ministar, koji imaju astmu ili neko drugo oboljenje, pa to je pitanje za sebe.
  Odakle tolika deca sa oboljenjem, šta je uzrok tome, gde se greši?
  Sigurno ima još dece, koja imaju druga oboljenja, a koja nisu vezana za disajne probleme.Što dovodi do zaključka da je taj broj višestruko veći, što je zapanjujuće i strašno.
  Potrebno je uraditi analizu ovog problema što pre, ali izgleda da su našim zvaničnicima draže babe i dede, pa ne mogu da stignu ništa da urade, od tolike brige za penzionere.
  Treba voditi brigu i za stare, ali najmladji ipak imaju prednost!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama