Министарство просвете: Поштовати судске одлуке

фебруар 11, 2017

Поводом штрајка просветних радника којима су одузете лиценце за рад Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да су поштовање закона и судских одлука обавезујући за све и да нико нема право да се меша у независност рада судова
Прликом одузимања лиценце Министарство је само поштовало закон, који у таквим случајевима не оставља простор за другачију одлуку, наводи се у саопштењу.
Министарство подсећа да, према важећем закону, има обавезу да одузме лиценцу када школски одбор потврди одлуку директора школе о отказу због теже повреде радне обавезе.
Наставник може бити враћен на посао само ако Управни суд поништи одлуку о одузимању лиценце, а ако је потврди, лиценца се трајно губи, без обзира на други судски процес у којем се утврђује кривица наставника, истиче се у саопштењу.
Додаје се да су претходних дана незадовољни просветни радници примљени разговор у министарству, где их је помоћник министра упознао са законским препрекама. Истовремено су обавештени да ће министартво у сарадњи са другим институцијама сагледати да ли постоје могућности да се донесе другачија одлука.
Пише: ФоНет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Министарство просвете: Поштовати судске одлуке"

  1. AK каже:

    Sramota! Najveći kriminalci u ovoj zemlji se šetaju i dalje ubijaju i dele drogu mladima,a pošten svet strada.Neka je na čast onima koji su im oduzeli licence,pametni direktori.Prosvetni radnici su jadni u ovoj banana-državi!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама