Ministarstvo prosvete: Poštovati sudske odluke

februar 11, 2017

Povodom štrajka prosvetnih radnika kojima su oduzete licence za rad Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da su poštovanje zakona i sudskih odluka obavezujući za sve i da niko nema pravo da se meša u nezavisnost rada sudova
Prlikom oduzimanja licence Ministarstvo je samo poštovalo zakon, koji u takvim slučajevima ne ostavlja prostor za drugačiju odluku, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo podseća da, prema važećem zakonu, ima obavezu da oduzme licencu kada školski odbor potvrdi odluku direktora škole o otkazu zbog teže povrede radne obaveze.
Nastavnik može biti vraćen na posao samo ako Upravni sud poništi odluku o oduzimanju licence, a ako je potvrdi, licenca se trajno gubi, bez obzira na drugi sudski proces u kojem se utvrđuje krivica nastavnika, ističe se u saopštenju.
Dodaje se da su prethodnih dana nezadovoljni prosvetni radnici primljeni razgovor u ministarstvu, gde ih je pomoćnik ministra upoznao sa zakonskim preprekama. Istovremeno su obavešteni da će ministartvo u saradnji sa drugim institucijama sagledati da li postoje mogućnosti da se donese drugačija odluka.
Piše: FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Jedan komentar na "Ministarstvo prosvete: Poštovati sudske odluke"

  1. AK kaže:

    Sramota! Najveći kriminalci u ovoj zemlji se šetaju i dalje ubijaju i dele drogu mladima,a pošten svet strada.Neka je na čast onima koji su im oduzeli licence,pametni direktori.Prosvetni radnici su jadni u ovoj banana-državi!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama