Ministarstvo prosvete: Ukoliko bude potrebe, menjaće se školski kalendar

18 septembra, 2022

Škole su dobile zadatak da sačine i Ministarstvu prosvete do 15. septembra dostave plan uštede energije za ovu zimu. Opcije koje se u javnosti pominju su produženje raspusta, onlajn nastava i skraćivanje časova.

Foto: Canva

U Ministarstvu prosvete za Euronews Srbija kažu da su na inicijativu i zahtev ministarstva nadležnog za pitanje energetike, uputili školama preporuke i mere za uštedu električne energije.

Napominju da je preporuke i mere propisalo Ministarstvo rudarstva i energetike za sva javna preduzeća, javne ustanove (u koje spadaju i ustanove obrazovanja), jedinice lokalne samouprave, te da je reč o opštim preporukama za uštedu električne energije u narednom periodu.

“Škole će postupiti po dopisu, sagledati svoje mogućnosti i obavestiti Ministarstvo rudarstva i energetike. Osim toga Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, pratiti energetsku situaciju i u skladu sa njom razmatrati i preduzimati sistemske mere (poput izmena Školskog kalendara) ukoliko bude bilo potrebno, ali je svakako važno da sagledamo mogućnost ušteda energije i na nivou pojedinačnih ustanova”, navode iz Ministarstva prosvete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


3 komentara na "Ministarstvo prosvete: Ukoliko bude potrebe, menjaće se školski kalendar

  1. Gavro kaže:

    Preko zime prebaciti skole na onlajn nastavu a ostalo kombinovana nastava.Tako ce se ustedeti struja i postovati mere za kovid.

  2. Lola kaže:

    Bravo, poslednjih par godina se više ne ide u školu nego što se ide.Korona, sada štednja…Propušteno nikad neće moći da se nadoknadi i sada se ja pitam da li neko namerno uništava školstvo.Škola više ne radi nego što radi, raspusti se redovno produžavaju što zbog zime ,što zbog korone, zbog uštede, časovi se skraćuju, tako je najlakše.A to koliko deca gube to je tako nebitno.I pustite me onlajn škole, to ne računam u obrazovanje jer provereno znam kako izgleda i kako se tu i uči i ocenjuje i koliko se gubi ustvari.Žalosno.

  3. Kv kaže:

    Mislim da se energija vise štedi kada su djaci i nastavnici u školama, okupljeni u učionicama, nego da se svaki učenik, nastavnik, pojedinačno greje, svako u svojoj prostoriji.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama