Ministarstvo prosvete zapošljava 200 savetnika

novembar 24, 2016

 
Ministarstvo prosvete je objavilo konkurs za izbor 200 savetnika-spoljnih saradnika koji će od 1. februara 2017. do 1. februara 2019. godine sa prosvetnim savetnicima posećivati vaspitno obrazovne ustanove.
Kako se navodi u tekstu konkursa, za svoj rad savetnik-spoljni saradnik primaće naknadu na godišnjem nivou od 40.000 dinara, u dve rate.
U toku kalendarske godine savetnik-spoljni saradnik će biti angažovan na ukupno četiri aktivnosti, po nalozima ministra.
Konkurs je objavljen 16. novembra, a rok za dostavljanje prijava i dokumentacije je 15 dana od datuma objave na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Pravo učešća na konkursu imaju nastavnici, vaspitači, stručni saradnici, savetnici zavoda i nastavnici visokoškolskih ustanova.
Po konkursu, savetnici-spoljni saradnici se angažuju za saradnju s prosvetnim savetnikom u stručno-pedagoškom nadzoru i spoljašnjem vrednovanju rada ustanova, pružanje stručne pomoći nastavniku, vaspitaču, stručnom saradniku, stručnim većima, aktivima i timovima.
Oni mogu biti angažovani i za demonstriranje postupaka i metoda, održavanje oglednog časa ili aktivnosti, pružanje povratne informacije o aktivnostima i preduzetim merama nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika i davanje stručnih preporuka za unapređivanje rada.
Kako se navodi u tekstu konkursa, vrsta poslova za koje će biti angažovan savetnik-spoljni saradnik, zavisiće od potreba školske uprave u kojoj je on angažovan.
Na Konkursu će biti izabrano najviše 200 savetnika, najviše za teritoriju školskih uprava Beograd (30), Novi Sad (25) i Sombor (25).
 
Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Ministarstvo prosvete zapošljava 200 savetnika

  1. Milena kaže:

    A da recimo zaposle 200 defektologa, da inkluzija konacno zaživi onako kako treba. Ali očigledno uvek postoje važnije stvari od dece.

  2. Help kaže:

    Pomozite. Ja sam totalno neupućen. Kome takvi trebaju?

  3. Paja kaže:

    Prosvetni radnici su nagrabusili.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama