На Педагошком факултету бесплатан упис на мастер студије

октобар 11, 2016

Факултет педагошких наука у Јагодини почео је са уписом студената на мастер студије – учитељ, предшколски васпитач, домски васпитач, професор предметне наставе и лидерство у образовању, који се ове године може уписати бесплатно.
 
„Ово су значајни дани на Факултету педагошких наука, у току је упис мастер студената – учитеља, предшколских васпитача, домских васпитача, професоре предметне наставе и лидерство у образовању. Као и сваке године највеће интересовање је смер мастер учитеља зато што наши учитељи не могу да раде уколико немају завршен мастер степен. Добра вест је да велики број локалних самоуправа препознаје разлику између мастер васпитача и оних који су завршили нижи степен образовања. Локалне самоуправе су почеле преко плате да награђују оне васпитаче који донесу мастер диплому и зато имамо све већи број кандидата на мастер смеру за предшколске васпитаче“ рекла је деканица овог факултета проф. др Виолета Јовановић.
 
Једини у Србији, Педагошки факултет у Јагодини школује васпитаче на овом нивоу. Иначе, ове године први пут Педагошки факултет уписује мастер студенте – лидерство у образовању.
„То је за све оне амбициозне просветне раднике који имају лидерске амбиције или су већ лидери. Овај смер је први пут ове године бесплатан и имамо добар одзив. Сваке наредне године обнављаћемо га“ додала је проф. др Виолета Јовановић.
 
Уписни рокови почињу 13. и 14. октобра када ће се правити ранг листе. На смеру за васпитаче у предшколским установама Педагошки факултет у Јагодини има 10 буџетских места, што значи да ће толико најбољих кандидата студирати бесплатно. На смеру за учитеље Педагошки факултет уписује 15 буџетских студената, а за домске васпитаче резервисано је пет буџетских места. Детаље можете погледати на http://www.pefja.kg.ac.rs/
 
Извор: infocentrala.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "На Педагошком факултету бесплатан упис на мастер студије

 1. Jelena каже:

  Evo trcim da upisem!!!! Samo bre izvlacite pare! RekaoVucic povecanja nema

 2. Jovance каже:

  Apsolutno netacno! Master vaspitac postoji i na Uciteljskom u Uzicu!

  1. Mira каже:

   kao i na Pedagoškom u Somboru

  2. Bosiljka Jovanovic каже:

   I na Uciteljskom u Beogradu od 2009.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама