Направите летеће балоне, без хелијума

2 маја, 2018

Надувани балон је деци јако забаван, али, признајемо, забавнији је када је на канапу и када не пада на под, него лепо лебди. Ево идеје како да направите плафон од балона.


Ево како да направите летећи балон код куће без хелијума. Само са неколико намирница које имате у својој кухињи. Додуше, морамо вас мало разочарати – овакви “домаћи” балони неће лебдети као прави, али ће се 100 % моћи залепити за плафон и бити украсна декорација која ће издржати и до неколико сати “лебдења”.
Поребно је:
– Неколико балона;
– Празна пластична флаша од 1л или 1,5 л
– Левак
– Сирће
– Сода бикарбона
Припрема: Напуните 1/3 боце сирћетом. У балон уз помоћ левка ставите 2-3 кашичице соде бикарбоне и пажљиво да се сода не исипа накачите балон на грло флаше и реакција ће ускоро уследити. Балон ће се пунити угљен диоксидом којег ће испуштати сода бикарбона у комбинацији са сирћетом. Када се балон напуни диоксидом, завежите га, додајте му канап и потом балон за плафон залепите уз помоћ статичког електрицитета тако што сте балон прво натрљали или у материјал који ће дати електрицитет или, ма знате – мало га натрљате по својој коси.
Тако залепљен балон на плафону може бити барем пет сати – довољно за савршен и шарен дечји рођендан без страха да ће падати на под.
Извор: Index

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама