Osnivač Fejzbuka poklanja 99% svojih akcija kako bi stvorio bolji život za decu širom sveta

2 decembra, 2015

Osnivač Fejzbuka, Mark Zakerberg, postao je otac i tim povodom objavio da će u toku života on i njegova supruga donirati 99% akcija društvene mreže Fejzbuk u dobrotvorne svrhe. Njihov udeo sada je vredan oko 45 milijardi dolara i 99% od toga oni će pokloniti kako bi stvorio bolji svet za decu širom sveta.
mark
Otkako je saznao da će postati otac, Mark se aktivno uključio u programe kojima se poboljšava život dece širom sveta. Osim toga, najavio je kako će uzeti odsustvo na dva meseca kako bi svojoj supruzi mogao pomoći u podizanju kćeri, pa je tako uveo novo pravilo u Fejzbuku gde od sada i očevi mogu uzeti porodiljsko.
Povodom rođenja svoje ćerke, Maksime Čen Zakerberg, Mark joj je napisao dugo pismo, koje počinje sledećim rečima: „Tvoja majka i ja ne umemo da pronađemo reči da opišemo nadu koju si nam ulila u bolju budućnost. Tvoj novi život pun je obećanja i nadamo se da ćeš biti srećna i zdrava da bi mogla u potpunosti da ga istražiš. Već si nam dala razloge da pokušamo da utičemo na svet u kojem ćeš živeti. Kao i svi roditelji, sada želimo da stvorimo svet u kojem ćeš odrastati, a koji će biti bolji od onog u kojem smo mi odrastali.”
Divno je to što Mark i Prisila to ne čine obasipajući svoju ćerku bogatsvom i poklonima, već trudeći se da je nauče da oni koji mogu, treba da pokušaju da stvore ravnotežu i jednakost u svetu. Porodica Zakerberg to može učiniti na globalnom planu, pomažući deci širom sveta. Ali mnogi među nama to mogu učiniti pomažući jednom detetu u komšiluku koje možda živi u daleko lošijim uslovima nego naša deca.
U tome je tajna stvaranja boljeg sveta za buduće generacije. Ne u pokušaju da promenimo druge, već da sami, svojim delima pokušamo da promenimo svet.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama