Оснивач Феjзбука поклања 99% својих акција како би створио бољи живот за децу широм света

2 децембра, 2015

Оснивач Фејзбука, Марк Закерберг, постао је отац и тим поводом објавио да ће у току живота он и његова супруга донирати 99% акција друштвене мреже Фејзбук у добротворне сврхе. Њихов удео сада је вредан око 45 милијарди долара и 99% од тога они ће поклонити како би створио бољи свет за децу широм света.
mark
Oткако jе сазнао да ће постати отац, Mарк се активно укључио у програме коjима се побољшава живот деце широм света. Oсим тога, наjавио jе како ће узети одсуство на два месеца како би своjоj супрузи могао помоћи у подизању кћери, па jе тако увео ново правило у Феjзбуку где од сада и очеви могу узети породиљско.
Поводом рођења своје ћерке, Максиме Чен Закерберг, Марк јој је написао дуго писмо, које почиње следећим речима: „Твоја мајка и ја не умемо да пронађемо речи да опишемо наду коју си нам улила у бољу будућност. Твој нови живот пун је обећања и надамо се да ћеш бити срећна и здрава да би могла у потпуности да га истражиш. Већ си нам дала разлоге да покушамо да утичемо на свет у којем ћеш живети. Као и сви родитељи, сада желимо да створимо свет у којем ћеш одрастати, а који ће бити бољи од оног у којем смо ми одрастали.”
Дивно је то што Марк и Присила то не чине обасипајући своју ћерку богатсвом и поклонима, већ трудећи се да је науче да они који могу, треба да покушају да створе равнотежу и једнакост у свету. Породица Закерберг то може учинити на глобалном плану, помажући деци широм света. Али многи међу нама то могу учинити помажући једном детету у комшилуку које можда живи у далеко лошијим условима него наша деца.
У томе је тајна стварања бољег света за будуће генерације. Не у покушају да променимо друге, већ да сами, својим делима покушамо да променимо свет.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама