Отац објавио извињење у Политици: Сине, извини што нисам веровао да ћеш завршити факултет

септембар 25, 2016
Син је, очигледно, дипломирао због чега је отац решио да му преко новина упути извињење јер није веровао да ће
доћи и тај дан
Сећате ли се како је некад било “Одрећићу те се преко новина”, или “у новине да се изниниш…”
Један отац, објавио је јавно извињење свом сину у листу Политика због тога што је сумњао да ће младић икада завршити Електротехнички факултет.
izvinjavam-se-svom-sinu
Син је, очигледно, дипломирао због чега је отац решио да му преко новина упути извињење јер није веровао да ће доћи и тај дан када ће његов син донети диплому ЕТФ-а кући.
“Извињавам се свом сину Ђурић Илији што нисам веровао да ће да дипломира на ЕТФ-у. Отац”, кратко је срочио поруку сину.
Потез оца свакако је за похвалу јер је на овај начин показао да се каје што није полагао наде у сина. А многи забораваљају колико повређеној страни могу да значе речи као што је “извини” и колико могу да побољшају нарушене односе.
Познато је да се осим читуљам, простор за оглашавање у Политици користио, нарочито у прошлости, да се родитељи или деца, јавно ограде или одрекну фамилије, тако да је потез овог оца ретко светао пример.
Бранко Ђурић (56) за „Политику” открива да је на идеју да ово учини дошао кад је у нашој рубрици „Међу нама” видео текст из четрдесетих година прошлог века у којем се један отац такође извињава детету што није веровао у њега.
А Илија (27) је, како Бранко каже, татино поверење мало уздрмао пре неколико година, кад је на Електротехничком факултету по трећи пут уписао прву годину на смеру за телекомуникације и изгубио право на буџетско финансирање.
– Тада је баш била кризна ситуација, али он је рекао да ће да се бори и да ће завршити факултет. Онда сам му ја казао, односно обећао: „Ако завршиш, извинићу се јавно!”. Уз свесрдну подршку мајке, која, за разлику од мене, није била сумњичава, он се борио и успео у томе – с поносом и олакшањем истиче Бранко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама