Отворена прва ЕКО-учионица у региону

7 октобра, 2015

Компанија ИДЕА у сарадњи са Основном школом „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина спровела је у дело заједнички пројекат од значаја за регион Баната, а школа је добила прву еколошку учионицу, која је у уторак 6. октобра у дворишту школе званично промовисана.
eko-6
Изузетно ми је драго, јер и ја сам Зрењанинац, што смо баш у мом граду спровели ову акцију и реализовали друштвено корисну идеју о покретању прве еко-учионице. Ови дечји осмеси најбољи су показатељ колико смо били у праву, када смо заједничким снагама „гурали“ идеју и реализацију пројекта, а часовима под отвореним небом, ученици ће на чистом ваздуху увек моћи да стичу разна знања и проширују свест о очувању животне средине у којој живе, расту и развијају се – нагласио је Дејан Ајдер, представник компаније ИДЕА.
Директорка школе, Ивана Бошњак, није скривала задовољство и понос што је баш њена школа прва у региону Баната, добила занимљиву еко-учионицу:
Наравно да ми је драго, лепо су то наши наставници и ученици осмислили да учионицу званично отворимо часом на којем је тема рециклажа. Уз помоћ својих наставника, наше ученице Маша, Вишња, Милица и Анастазија, својим другарима испричале су и практично показале пуно примера како се већ употребљени предмети који нас окружују могу рециклирати и од њих се направити нови, који имају другу намену – прокоментарисала је Ивана Бошњак.
Наставница математике, Кристина Барши, нагласила је да је одељење којем је разредни старешина одушевљено идејом и да ће они математичари покушати да реализују занимљиве замисли како да и математику уче у природи уз практичне примере управо из природе, отвореног простора.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама