Otvorena prva EKO-učionica u regionu

7 oktobra, 2015

Kompanija IDEA u saradnji sa Osnovnom školom „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina sprovela je u delo zajednički projekat od značaja za region Banata, a škola je dobila prvu ekološku učionicu, koja je u utorak 6. oktobra u dvorištu škole zvanično promovisana.
eko-6
Izuzetno mi je drago, jer i ja sam Zrenjaninac, što smo baš u mom gradu sproveli ovu akciju i realizovali društveno korisnu ideju o pokretanju prve eko-učionice. Ovi dečji osmesi najbolji su pokazatelj koliko smo bili u pravu, kada smo zajedničkim snagama „gurali“ ideju i realizaciju projekta, a časovima pod otvorenim nebom, učenici će na čistom vazduhu uvek moći da stiču razna znanja i proširuju svest o očuvanju životne sredine u kojoj žive, rastu i razvijaju se – naglasio je Dejan Ajder, predstavnik kompanije IDEA.
Direktorka škole, Ivana Bošnjak, nije skrivala zadovoljstvo i ponos što je baš njena škola prva u regionu Banata, dobila zanimljivu eko-učionicu:
Naravno da mi je drago, lepo su to naši nastavnici i učenici osmislili da učionicu zvanično otvorimo časom na kojem je tema reciklaža. Uz pomoć svojih nastavnika, naše učenice Maša, Višnja, Milica i Anastazija, svojim drugarima ispričale su i praktično pokazale puno primera kako se već upotrebljeni predmeti koji nas okružuju mogu reciklirati i od njih se napraviti novi, koji imaju drugu namenu – prokomentarisala je Ivana Bošnjak.
Nastavnica matematike, Kristina Barši, naglasila je da je odeljenje kojem je razredni starešina oduševljeno idejom i da će oni matematičari pokušati da realizuju zanimljive zamisli kako da i matematiku uče u prirodi uz praktične primere upravo iz prirode, otvorenog prostora.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama