Ово је један од најтежих задатака са Менсиног тестирања! Можете ли да га решите?

25 јануара, 2015

 
Свако од нас се бар једном запитао – да ли је могуће да спада у 2 одсто најинтелигентнијих људи на свету? Неки су и полагали Менсине званичне тестове, који се одржавају у неколико градова у Србији. Један од њих је Менса Србије данас организовала у Београду, на Машинском факултету. Новинарка “24 сата” је полагала тест и ово су њени утисци, а можете да пробате да решите и најтежи задатак са данашњег тестирања.
 
565184_mensin-zadatak_ff
Међу најтежим задацима, нашао се и овај. Можда сте се срели са сличним задатком у онлајн бесплатним тестовима интелигенције. Потребно је закључити каква фигура спада у девето поље. Решење погледајте сасвим на крају овог текста.
После краћег увода, у ком је неколико људи из организације Менса више пута нагласило да кандидати ни случајно не смеју да пишу ништа у свеске у којима се налазе питања (које иначе коштају 100 евра по комаду) већ искључиво на папиру који смо добили, људи из Менсе дали су знак да могу да крену са решавањем. Имали су 40 минута и 36 питања, подељених у три секције.
Задаци су, иначе, поређани по тежини. Првих десетак може да уради готово свако. Међутим, без обзира не тежину, сваки проблем носи исти број поена.
Нема математичких, физичких, нити хемијских проблема. Сви задаци су као горе наведени пример – фигуре. И увек има девет поља, од којих је једно празно и на вама је да га попуните тачним одговорм.
Десет минута пред крај времена (а имате 40 минута за тест) организатори вас упозоре да се ближи “звоно”.
Менса је светско удружење најинтелигентнијих људи на свету, у које може да се учлани свако ко има IQ преко 148, на званичном Менсином тесту. На територији целе Србије “пролазност” је око 30 одсто, те наша земља и даље има једну од најбољих пролазности на читавом свету.
Можда сте чули да људи који су у Менси спадају у два одсто читавог човечанства, што је истина само захваљујући томе што
а) неће сви да плаћају чланарину и
б) не излазе сви на тестирање.
 
 
 
А ево и решење задатка са почетка:
 
rrr
Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Ово је један од најтежих задатака са Менсиног тестирања! Можете ли да га решите?

 1. Kata каже:

  Zadatak, laganica. Rešila za 20
  sekundi.

  1. Alja каже:

   Pa, zar ne shvatas? To znači da spadas u tih 2%.

 2. Данило каже:

  Одавно имам жељу да се окушам у Менса тестовима, чисто да видим по тим скалама гдје се налазим. Мада мислим да то не игра значајну улогу у реалном животу. Често веома лако ријешим неки тест, а са друге стране нађем се у ситуацији да неке наизглед једноставне ствари не могу да “докучим”.
  Што се тиче овог задатка, ријешио сам га за десетак секунди.

 3. su каже:

  Najtezi?! Smesno! Kakvi su ostali

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама