Пет ствари које треба избацити из живота

15 маја, 2015

 
Ако желите да будете срећни треба да промените погрешне начине размишљања. Не можете бити бољи људи, срећнији и задовољнији ако увек радите исте (погрешне) ствари . Маган Хале, колумнистикиња портала Mind Body Green , предлаже да ако желите да буде срећни ових пет ставки избаците из живота.
vaga-srce-i-dusa
Престаните да драмите
Ако мислите да ћете због неке мале грешке на послу добити отказ или на сличан начин “драмите“ због неког другог аспекта живота, што пре престаните са тим. Све то доводи до анксиозности, страха, стреса, па чак и безнађа и беспомоћности. Да бисте се клонили ових мисли, потрудите се да размишљате објективно, или пак пробајте да замислите да се та ситуација десила неком другом. Оно што још можете да урадите када имате проблем ја да га пустите и не размишљаје о њему, преспавајте и сутрадан ће све бити лакше, јер не каже се узалуд да је јутро паметније од вечери.
Престаните са уопштавањем
Колико често изговарате реченице попут “Сви мушкарци су лажови“ или “Све жене су спонзоруше“ . То више не треба да радите јер много пута поновљена реченица ће постати ваше дубоко уверење и онда ће око вас стварно бити мушкарци-лажови или жене–спонзоруше. Најлакше ћете избацити генерализацију из употребе тако што престанете да коритите реч сви.
Не схватајте све лично
Свет се не врти око вас, нити око било кога другог. Имајте то на уму када кренете да схватате ствари лично. Реакције људи око вас су проузроковане њиховим проблемима, а не вама. Престаните себа да кривите за лоше расположење других људи. Запамтите сви ми имамо контролу само над собом.
Престаните да се фокусирате на негативности
Ако сте од оних којима је часа увек полу празна, и ако сте у стању да у свему пронађете нешто лоше, то треба да промените. Постаните свесни да оно на шта се фокусирате то расте. Ако сте фокусирани на негативност, још више негативности ћете привући у свој живот. Ништа у животи није црно-бело, све има своје објашњење, а лоше ствари су ту да из њих нешто научимо.
Избегавајте реч морам
Ништа у животу не морате. Све што радите је ваш избор, зато избаците реч морам из употребе јер мозак не воли наредбе. Зар не звући боље “Треба да урадим извештај“ од “Морам да урадим извештај“? Мозак ће у другом случају кренути да се опире и само ћете се узалуд нервирати.
Извор: bizlife.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Пет ствари које треба избацити из живота"

  1. 4782 каже:

    Na taj nacin sto bi covek trebalo da izbegne rec moram, uvidja da je onda sposoban za licne ciljeve, pa i za pomoc drugima, kada kaze -moram-, shvati to kao tudji zadatak, kad kazem tudji kao da nekome cini, u stvari, kad saznamo da sami sebi cinimo, sve to puno lepse izgleda, tako se radjaju dela, uspesi i volja..

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама