POKLANJAMO: Knjigu ,,Lek od breskvinog lišća“

mart 15, 2015

 
,,Lek od breskvinog lišća“ je najčarobnija knjiga koju smo do sada poklanjali. O njoj je toliko mnogo napisano, a Pozorište Duško Radović je pretočilo ovo delo u predstavu za decu. Mi kažemo da je ovo knjiga koju bi svako trebalo da pročita – bilo da je dete ili odrasla osoba.
Lek od breskvinog liscaKnjiga govori o devojčici koja razgovara sa životinjama i stvarima i tako otkriva čari odrastanja. To je knjiga u kojoj kuće govore, kapi sunca silaze u dlanove devojčica, lutke žive, a kiša šumi u setnom dijalogu s našim osećanjima.
Svi koji su ovo delo pročitali, reći će vam da je to zasigurno jedan od bisera domaće književnosti za decu i najbolje delo Zorice Kuburović.
Najbolji opis ,,Leka od breskvinog lišća“ dala je čitateljka na sajtu Lagune, Evgenija Anđelković, a bilo koja druga reč o ovoj knjizi bila bi suvišna…
“Knjiga za decu i odrasle. O devojčici u čiju baštu ulaze različite životinje i stvari, sa kojima se ona druži i razgovara, dok joj one pomažu u odrastanju, spoznaji stvarnosti i prihvatanju odgovornosti. Za odrasle, ovo je poruka da ne treba gubiti veru u bajke, da zauvek treba sanjati, sačuvati dete u sebi, sposobnost da se živi na javi i u snu. Stvarnost je svet materijalnih dobara a san je život duše. Čarolija je u snovima. Ljubav i toplu reč ne treba nikad uskratiti. Radost se nalazi u malim, svakodnevnim stvarima. Prava prijateljstva nikad ne nestaju. Ljubav uvek niče ponovo. A ceo naš život je potraga za ljubavlju i blizinom onih koje volimo, o kojima brinemo, koje dodirujemo. Ljubav je veća od života, sve ostalo je manje važno… Ova knjiga je melem za dušu. Pisana jednostavnim i dirljivim rečima, daje sliku nostalgije za detinjstvom i nevinošću, za vremenom kad smo bili ono što zaista jesmo i sanjali verujući u ispunjenje snova, kad smo mogli sve a birali samo ono što volimo.”
Kao i uvek, jedan primerak poklanjamo nekom od vas, ovog puta najbržem koji tačno odgovori na pitanje:

“Koju knjigu Zorice Kuburović smo već poklanjali na našem sajtu?”

Budite brzi i precizni, a ime dobitnika objavićemo na našoj FB strani u toku dana. Pratite nas!

Srećno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


11 komentara na "POKLANJAMO: Knjigu ,,Lek od breskvinog lišća“

 1. Sanja kaže:

  Božoćna bajka

 2. Tamara kaže:

  Poklanjali ste knjigu Božićna bajka.

 3. Sanja kaže:

  Mislim, “Božićna bajka” 🙂

 4. Marija kaže:

  Božićna bajka

 5. Jelena Odarenko kaže:

  Božićna bajka – Zorica Kuburović

 6. dragana kaže:

  Vilindvor-bozicna bajka

 7. Sanja Barjaktarov kaže:

  Knjigu Božicna bajka

 8. Tanja Stankivic kaže:

  Bozicna bajka

 9. Kristina Andjelkovic kaže:

  Božićna bajka, Zorice Kuburović

 10. Ivana Matković kaže:

  Božićna bajka

 11. Maja kaže:

  Božićna bajka

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama