Повећање плата и пензија пре краја године

март 6, 2018

Плате у јавном сектору и пензије повећане, следећа исплата вреднија за 5 – 10 одсто. Повишица здравству, просвети, полицији, науци, правосуђу, општинама…

ПЛАТЕ у јавном сектору повећане су од Нове године, па ће тако већ прва наредна исплата за десет одсто бити већа за запослене у здравству, просвети, сектору безбедности… Увећање од пет одсто предвиђено је за администрацију у државној управи и локалним самоуправама и за пензионере.
Десет одсто више на рачуну имаће запослени у Министарству одбране, МУП-у, БИА, Пореској управи, заводима за извршење кривичних санкција и државним службеницима и намештеницима у судству и тужилаштвима. Исто повећање чека и просветне и здравствене раднике, као и запослене у установама културе и социјалне заштите.

Повећање плата и пензија пре краја године

Председник је најавио и повећање плата и пензија. О томе је јуче разговарао са премијерком Аном Брнабић. „Рекао сам у кампањи да ће плате и пензије бити повећање крајем године, а сада вам кажем, о томе сам разговарао са премијерком Брнабић, а добијам и податке из трезора, повећање ће бити већ у мају, јуну и важиће од 1. септембра, а не од 1. јануара као до сада”, рекао је Вучић.

Пет одсто веће зараде добиће запослени у високом образовању, научници, судије, тужиоци и заменици тужилаца, као и запослени у судовима који раде у складу са законима који се односе на сузбијање организованог криминала, корупције и ратних злочина и који остварују право на плату у дуплом износу. На истом списку, са пет одсто већим зарадама, јесу и запослени у државној управи и локалним самоуправама.
Лекари и остали запослени у здравству очекивали су да ће примити плату уочи Нове године, али су ипак морали да сачекају зараде по новом обрачуну. Здравствени синдикати обавестили су своје чланство да ће плате лекарима и осталим здравственим радницима бити исплаћене данас.
НОВА ПРАВИЛА ЗА ПЕНЗИЈУ
СА НОВОМ годином на снагу су ступила и нова правила за пензионисање, па је старосна граница за жене померена за шест месеци. У старосну пензију даме ће сада моћи да иду са најмање 15 година стажа и 62 године живота. За мушкарце остају стара правила, 65 година и најмање 15 година стажа.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Повећање плата и пензија пре краја године

 1. Ppmama каже:

  Manite nas vasih povecanja.A sto odbijate staresinstvo za vreme raspusta i praznika!!!!!

  1. Ivana каже:

   Prosveta ima sasvim pristojne plate koliko radi.

   1. Una каже:

    Koliko od nas traze – mi toliko radimo. Nismo mi postavili standarde i pravila, kalendar raspusta i sve ostalo. Dosta vise pljuvanja po prosveti. Ko je Vas ucio? Vanzemaljci, sigurno, kad ste tako pametni pa sudite koliko ko radi. Sram Vas bilo komentara!

    1. Katsa каже:

     Malo bromazepama za koleginicu nije na odmet.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама