Povećanje plata i penzija pre kraja godine

mart 6, 2018

Plate u javnom sektoru i penzije povećane, sledeća isplata vrednija za 5 – 10 odsto. Povišica zdravstvu, prosveti, policiji, nauci, pravosuđu, opštinama…

PLATE u javnom sektoru povećane su od Nove godine, pa će tako već prva naredna isplata za deset odsto biti veća za zaposlene u zdravstvu, prosveti, sektoru bezbednosti… Uvećanje od pet odsto predviđeno je za administraciju u državnoj upravi i lokalnim samoupravama i za penzionere.
Deset odsto više na računu imaće zaposleni u Ministarstvu odbrane, MUP-u, BIA, Poreskoj upravi, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i državnim službenicima i nameštenicima u sudstvu i tužilaštvima. Isto povećanje čeka i prosvetne i zdravstvene radnike, kao i zaposlene u ustanovama kulture i socijalne zaštite.

Povećanje plata i penzija pre kraja godine

Predsednik je najavio i povećanje plata i penzija. O tome je juče razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić. „Rekao sam u kampanji da će plate i penzije biti povećanje krajem godine, a sada vam kažem, o tome sam razgovarao sa premijerkom Brnabić, a dobijam i podatke iz trezora, povećanje će biti već u maju, junu i važiće od 1. septembra, a ne od 1. januara kao do sada”, rekao je Vučić.

Pet odsto veće zarade dobiće zaposleni u visokom obrazovanju, naučnici, sudije, tužioci i zamenici tužilaca, kao i zaposleni u sudovima koji rade u skladu sa zakonima koji se odnose na suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije i ratnih zločina i koji ostvaruju pravo na platu u duplom iznosu. Na istom spisku, sa pet odsto većim zaradama, jesu i zaposleni u državnoj upravi i lokalnim samoupravama.
Lekari i ostali zaposleni u zdravstvu očekivali su da će primiti platu uoči Nove godine, ali su ipak morali da sačekaju zarade po novom obračunu. Zdravstveni sindikati obavestili su svoje članstvo da će plate lekarima i ostalim zdravstvenim radnicima biti isplaćene danas.
NOVA PRAVILA ZA PENZIJU
SA NOVOM godinom na snagu su stupila i nova pravila za penzionisanje, pa je starosna granica za žene pomerena za šest meseci. U starosnu penziju dame će sada moći da idu sa najmanje 15 godina staža i 62 godine života. Za muškarce ostaju stara pravila, 65 godina i najmanje 15 godina staža.
Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Povećanje plata i penzija pre kraja godine

 1. Ppmama kaže:

  Manite nas vasih povecanja.A sto odbijate staresinstvo za vreme raspusta i praznika!!!!!

  1. Ivana kaže:

   Prosveta ima sasvim pristojne plate koliko radi.

   1. Una kaže:

    Koliko od nas traze – mi toliko radimo. Nismo mi postavili standarde i pravila, kalendar raspusta i sve ostalo. Dosta vise pljuvanja po prosveti. Ko je Vas ucio? Vanzemaljci, sigurno, kad ste tako pametni pa sudite koliko ko radi. Sram Vas bilo komentara!

    1. Katsa kaže:

     Malo bromazepama za koleginicu nije na odmet.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama