Пробни тест није био тежак: Више бројки него геометрије за осмаке

2 јуна, 2020

Пробни тест није био тежак: Више бројки него геометрије за осмаке


Осмаци у уторак радили тест из математике, као симулацију предстојеће мале матуре. учионицама било највише деветоро ђака, наставници носили маске

Све о великој и малој матури: Почињу пробе завршних испита, у учионици деветоро ђака, наставници са маско

Ђаци осмог разреда основне школе у уторак су, први пут након два и по месеца, сели у школске клупе где су радили тест из математике у оквиру пробе мале матуре. Била је то симулација мале матуре која ће се одржати 17, 18. и 19 јуна. Осмаци кажу да тест није био тежак.

– Питања су била лака. Није било ништа од оног што је предавано на телевизији. Било је задатака из свих области, обрада података, неколико задатака из геометрије, али је више било оних са бројевима него геометрије – каже нам једна ученица осмог разреда.

Ученици су тест радили уз поштовање мера здравствене заштите, а у учионици их је било највише деветоро, школе су одељења распоредиле тако да су долазила у различитим терминима.

– Све је прошло у најбољем реду – каже нам Мирјана Слобода, директорка Основне школе “Скадарлија”. – Задаци су били као и увек, ни превише тешки, ни превише лаки. Видећемо какви ће бити резултати. Дежурали су наставници из школе, а деца су видела како ће изгледати мала матура.

Наша саговорница истиче да су поштоване све препоруке здравствене заштите, дезинфекција и дезобаријера, а наставници су обавезни да носе маске, док је деци остављено да сами одлуче, па их је половина носила, а остали нису. А 46 ђака завршног разреда распоређено је у пет учионица, тако је поштована мера дистанце, али и смањена могућност било каквог преписивања.

Резултати на сајту

Осмаци су у уторак предали и урађене тестове из српског језика и комбиновани тест, који су у понедељак узели у школи и радили код куће. Новина ове године је што ће прегледање тестова бити дигитално, ученици могу да провере резултате на сајту пробни.зиос.мпн.гов.рс, а свако дете има своју шифру помоћу које улази на сајт.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама