Продаје се зграда ШКОЛЕ у Београду!

јануар 22, 2018

Унија синдиката просветних радника Србије упутила је допис министру просвете поводом недавно оглашене продаје зграде Железничко-техничке школе у Београду. Више детаља погледајте у самом допису.
„Поштовани господине министре,
Обраћамо Вам се у вези са проблемом о коме сте, верујемо, обавештени.
Наиме, на сајту Коморе извршитеља Србије дана 26. децембра 2017. године постављен је оглас о заказаној јавној продаји Железничко-техничке школе у Београду. Информацију да је јавна продаја заказана за среду 24. јануар 2018. године, запослени у школи су сазнали у недељу 21. јануара 2018. године и то неформалним путем.
Немамо намеру да улазимо у проблематику зашто се зграда Железничко-техничке школе у Београду и даље води као власништво Железница Србије АД и зашто надлежни нису предузели потребне радње да се то промени, јер ћете их то питати Ви.
Нас и 75 запослених у Железничко-техничкој школи у Београду интересујуе ако зграда Железничко-техничке школе у Београду буде продата, где ће се након тога одвијати настава? Да ли ће запослени, заједно са ученицима, бити подстанари по београдским школама које имају слободног простора?
Верујемо да постоји могућност да Министарство просвете, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре које ја надлежно за Железнице Србије АД, проблем реши у наредна 2 дана, колико је преостало до јавне продаје.
Надамо се да нећете дозволити да се у Србији деси да, како народ каже, школа „оде на добош“ и да на месту једне школе никне тржни центар. Ако се то деси, то је почетак краја српског образовања.
Запослени у школи, родитељи ученика, просветна јавност и Унија синдиката просветних радника Србије остаје у ишчекивању Вашег одговора о расплету овог проблема.”

С поштовањем,

У Београду, јануара 2018. године

 Председник Уније СПРС

Јасна Јанковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Продаје се зграда ШКОЛЕ у Београду!"

  1. ema каже:

    A ilustracija clanka: slika Graficke skole na Novom Beogradu…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама