Професор за пример

14 маја, 2015

Потез Сиднија Енгелберга, 67-годишњег професора на Универзитету у Јерусалиму, одушевио је милионе људи широм света. Када је дете његове студенткиње заплакало док је држао предавање, Сидни се није дао омести, узео га је, смирио и наставио излагање држећи га у наручју.

Сидни, иначе отац четворо деце и деда петоро унучади, врло је либералан и често излази својим студентима у сусрет. Имајући у виду да предаје на мастер студијама, свестан је да међу његовим студентима има и мало старијих, а понекад и младих мајки, којима дозвољава да на предавања доводе своју децу.
Међутим, када је студенткињи беба почела да плаче, Сидни се није дао омести. Младу мајку било је толико срамота да је кренула да напусти предавање, али јој није дозволио.
Не желећи ни да му предавање пропадне, узео је дете у наручје и смирио га. Након тога наставио је да предаје са малишаном у рукама.
Понашање професора, који већ 45 година предаје, одушевило је његове студенте, који су овековечили његово предавање с малишаном у рукама и поставили на друштвене мреже. Фотографије су се врло брзо прошириле интернетом, а милиони људи похвалили су Енгелбергов потез.
Његова супруга каже да су и она и њен супруг веома изненађени публицитетом.
„Добио је неколико љубавних писама“, каже кроз смех супруга Фреди Сискинд Енгелберг.
Његова ћерка каже да Сидни дозвољава младим мајкама да са децом присуствују његовим предавањима на мастер студијама бихевиоризма. Дозвољава им чак и да их доје.
„Ниједна мајка не треба да бира између свог детета и образовања“, истиче Сидни.
Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама