Решите мозгалицу и освојте Ршумову књигу!

3 маја, 2015

Ако вас неко пита који песник вам је прва асоцијација на детињство, половина вас ће рећи Чика Јова Змај, а друга половина ће рећи Ршум. Наравно, и међу новијим песницима има сјајних и талентованих људи, чијих ће се песама данашња деца сећати када одрасту. Али, када неко ко је одрастао 70-их или 80-их година уђе у књижару с намером да предшколцу или млађем основцу купи књигу, велике су шансе да ће се ухватити за „Ма, шта ми рече“, „Видовите приче“ или „Још нам само але фале“.
jos-nam-samo-ale-fale_korica
И нама је тешко било да се одлучимо коју од ове три књиге да поклонимо најбржем и најдосетљивијем посетиоцу Зелене учионице, али смо на крају одабрали ову последњу, „Још нам само але фале“. Књигу коју су волеле, читале, уз њу се будиле и успављивале генерације деце, сад већ одраслих људи. Књига која је први пут светлост дана угледала давне 1974. и од тада не престаје да одушевљава децу причама о алама. О томе шта једу мале але. зашто је тужан један змај, какву журку праве акрепи и зашто се ала, заправо, уопште не треба плашити!
„Још нам само але фале“ има брдо награда – Златно перо Београда, Невен, бронзана медаља на међународном такмичењу „Најлепше књиге света“ у Лајпцигу 1974, као и на светској изложби „Књига у служби мира и напретка“ у Москви 1975.
Верујемо да у својој библиотеци многи од вас већ имају свој примерак, можда чак и првог издања, на посебном месту у полици. За оне који немају, предлажемо да ослободите простор у полици за књиге и покушате да освојите примерак који поклањамо – тако што ћете први решити мозгалицу:

Која реч, када се изговори погрешно, буде исправно, а када се изговори исправно, буде погрешно?

Најбржем посетиоцу који тачно реши мозгалицу, у коментарима на овај текст, а при томе нам остави своје тачне податке у форми коју попуњава приликом коментарисања (име и презиме и имејл адресу), доделићемо примерак Ршумове најпознатије књиге за децу. Важно је и да знате да имате право на само један одговор, зато пажљиво!

Све коментаре на сајту објавићемо у понедељак, 04.05, када ћемо знати име победника. Име ће бити објављено на нашој ФБ страни.
Сви оне који не желе да чекају или који у одговарању буду имали мање среће, књигу могу да потраже продавницама Лагуне.
Срећно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


16 коментара на "Решите мозгалицу и освојте Ршумову књигу!

 1. Magdalena Djokic каже:

  Rec je “pogresno”.

 2. Јован Симуновић каже:

  нетачно

 3. Nenad Pinter каже:

  Mislim da je tacna rec ,,Pogresno.”

 4. Ivana Matković каже:

  Pogrešno

 5. Gordana каже:

  pogrešno

 6. Nenad каже:

  ПОГРЕШНО

 7. Milada Radivoj каже:

  Reč je : pogrešno.

 8. Nikola Stevanovic каже:

  Rec pogresno

 9. Katarina Stanković каже:

  To je reč POGREŠNO.

 10. Jelena Ilic каже:

  Rec POGRESNO

 11. Branimir Vesić каже:

  Ne znam odgovor.Koji je?

 12. Branimir Vesić каже:

  Reč “pogrešno” ?

 13. Tatjana Mitić каже:

  Rešenje je: pogrešno

 14. Љубиша Милосављевић каже:

  pogrešno

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама