Rešite mozgalicu i osvojte Ršumovu knjigu!

3 maja, 2015

Ako vas neko pita koji pesnik vam je prva asocijacija na detinjstvo, polovina vas će reći Čika Jova Zmaj, a druga polovina će reći Ršum. Naravno, i među novijim pesnicima ima sjajnih i talentovanih ljudi, čijih će se pesama današnja deca sećati kada odrastu. Ali, kada neko ko je odrastao 70-ih ili 80-ih godina uđe u knjižaru s namerom da predškolcu ili mlađem osnovcu kupi knjigu, velike su šanse da će se uhvatiti za „Ma, šta mi reče“, „Vidovite priče“ ili „Još nam samo ale fale“.
jos-nam-samo-ale-fale_korica
I nama je teško bilo da se odlučimo koju od ove tri knjige da poklonimo najbržem i najdosetljivijem posetiocu Zelene učionice, ali smo na kraju odabrali ovu poslednju, „Još nam samo ale fale“. Knjigu koju su volele, čitale, uz nju se budile i uspavljivale generacije dece, sad već odraslih ljudi. Knjiga koja je prvi put svetlost dana ugledala davne 1974. i od tada ne prestaje da oduševljava decu pričama o alama. O tome šta jedu male ale. zašto je tužan jedan zmaj, kakvu žurku prave akrepi i zašto se ala, zapravo, uopšte ne treba plašiti!
„Još nam samo ale fale“ ima brdo nagrada – Zlatno pero Beograda, Neven, bronzana medalja na međunarodnom takmičenju „Najlepše knjige sveta“ u Lajpcigu 1974, kao i na svetskoj izložbi „Knjiga u službi mira i napretka“ u Moskvi 1975.
Verujemo da u svojoj biblioteci mnogi od vas već imaju svoj primerak, možda čak i prvog izdanja, na posebnom mestu u polici. Za one koji nemaju, predlažemo da oslobodite prostor u polici za knjige i pokušate da osvojite primerak koji poklanjamo – tako što ćete prvi rešiti mozgalicu:

Koja reč, kada se izgovori pogrešno, bude ispravno, a kada se izgovori ispravno, bude pogrešno?

Najbržem posetiocu koji tačno reši mozgalicu, u komentarima na ovaj tekst, a pri tome nam ostavi svoje tačne podatke u formi koju popunjava prilikom komentarisanja (ime i prezime i imejl adresu), dodelićemo primerak Ršumove najpoznatije knjige za decu. Važno je i da znate da imate pravo na samo jedan odgovor, zato pažljivo!

Sve komentare na sajtu objavićemo u ponedeljak, 04.05, kada ćemo znati ime pobednika. Ime će biti objavljeno na našoj FB strani.
Svi one koji ne žele da čekaju ili koji u odgovaranju budu imali manje sreće, knjigu mogu da potraže prodavnicama Lagune.
Srećno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


16 komentara na "Rešite mozgalicu i osvojte Ršumovu knjigu!

 1. Mirka kaže:

  laz

 2. Magdalena Djokic kaže:

  Rec je “pogresno”.

 3. Jovan Simunović kaže:

  netačno

 4. Nenad Pinter kaže:

  Mislim da je tacna rec ,,Pogresno.”

 5. Ivana Matković kaže:

  Pogrešno

 6. Gordana kaže:

  pogrešno

 7. Nenad kaže:

  POGREŠNO

 8. Milana kaže:

  Laz

 9. Milada Radivoj kaže:

  Reč je : pogrešno.

 10. Nikola Stevanovic kaže:

  Rec pogresno

 11. Katarina Stanković kaže:

  To je reč POGREŠNO.

 12. Jelena Ilic kaže:

  Rec POGRESNO

 13. Branimir Vesić kaže:

  Ne znam odgovor.Koji je?

 14. Branimir Vesić kaže:

  Reč “pogrešno” ?

 15. Tatjana Mitić kaže:

  Rešenje je: pogrešno

 16. Ljubiša Milosavljević kaže:

  pogrešno

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama