Шарчевић: Јефтинији уџбеници за наредну школску годину

7 марта, 2018
Министар просвете Младен Шарчевић каже да ће нови Закон о уџбеницима, који ће до краја марта бити усвојен, омогућити да уџбеници буду јефтинији од наредне школске године.

„Дистрибуција ће ићи преко ђачких задруга што ће обезбедити да уџбеници буду јефтинији бар за 15 одсто. Закон предвиђа и дигиталне уџбенике који ће бити јефтинији, али је предвиђено и шта је обавезан сет, да се родитељи не би оптерећивали сувишним додатним материјалима”, рекао је министар.
Он је за Танјуг, након панела о образовању на Копаоник бизнис форуму, рекао да ће додатни материјали бити дистрибуирани школским библиотекама које су последње две године ојачане.
Осим закона о уџбеницима у марту ће у скупштинску процедуру ући закон о националном оквиру квалификација, као и закон о инспекцијама.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Шарчевић: Јефтинији уџбеници за наредну школску годину"

  1. Neli каже:

    Zanima me koja skolska godina je u pitanju? Ako je 2018/19, vec je ponuda prosla u skolama i roditelji su platili prvu ratu… A cena nije bila sa popustom, vec regularna cena kao i u svakoj knjizari,samo sto jedina prednost je sto ce roditelji placati knjige u ratama…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама