Šarčević: Jeftiniji udžbenici za narednu školsku godinu

mart 7, 2018
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će novi Zakon o udžbenicima, koji će do kraja marta biti usvojen, omogućiti da udžbenici budu jeftiniji od naredne školske godine.

„Distribucija će ići preko đačkih zadruga što će obezbediti da udžbenici budu jeftiniji bar za 15 odsto. Zakon predviđa i digitalne udžbenike koji će biti jeftiniji, ali je predviđeno i šta je obavezan set, da se roditelji ne bi opterećivali suvišnim dodatnim materijalima”, rekao je ministar.
On je za Tanjug, nakon panela o obrazovanju na Kopaonik biznis forumu, rekao da će dodatni materijali biti distribuirani školskim bibliotekama koje su poslednje dve godine ojačane.
Osim zakona o udžbenicima u martu će u skupštinsku proceduru ući zakon o nacionalnom okviru kvalifikacija, kao i zakon o inspekcijama.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Šarčević: Jeftiniji udžbenici za narednu školsku godinu"

  1. Neli kaže:

    Zanima me koja skolska godina je u pitanju? Ako je 2018/19, vec je ponuda prosla u skolama i roditelji su platili prvu ratu… A cena nije bila sa popustom, vec regularna cena kao i u svakoj knjizari,samo sto jedina prednost je sto ce roditelji placati knjige u ratama…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama