Шест чаробних колачића – прича о неким другачијим вештицама за неке другачије девојчице

јануар 5, 2019

Већина девојчица данас, као и пре 20 или 30 година, сањају да постану принцезе, да имају дугачку белу венчаницу и да се однекуд појави принц који ће се истог тренутка у њих заљубити. Да ли због бајки које им читамо, а које подстичу оваква размишљања, да ли због цртаних филмова који такође обилују причама о прелепим принцезама и њиховим храбрим принчевима, тек по која девојчица сања да постане вештица.

Зашто?

Па, зато што на помен речи вештица, прве асоцијације су – стара, ружна, крезава, зла. Али да то није и не мора да буде тако доказује и нова књига за девојчице ауторке Биљане Црвенковске – Шест чаробних колачића.

Ово је једна ПОТПУНО НЕВЕРОВАТНА прича о:

  • једној девојчици која не жели да открије своје име
  • једној подједнако невероватној белој мачки
  • једном Зеленпарку који крије многе тајне
  • једном духу са тавана
  • једном мистериозно несталом песнику
  • и многим необичним догађајима.

Књига је одлична за младе читаоце, оне који су баш увежбали читање и са сликовница желе да пређу на озбиљнију литературу. Не само што је весела, занимљива, што подстиче другачији поглед на свет и размишљање о томе зашто је данас добро бити другачији, него садржи и неколико додатака који ће пробудити машту и загрејати ручицу која треба да вежба писање.

Осим приче о једној невероватној вештици, књига садржи и приручник за вештице, тест за девојчице како би откриле ком типу вештице припадају, дневник (супер-тајни, па молимо маме да га не читају) и много страна са разним забавним задацима, као на пример:

или…

Ако вам недостаје нешто да комплетирате празнични пакетић или размишљате која би то књига била добра за девојчицу којој су принцезе већ досадиле, Шест чаробних колачића биће одличан избор!

А. Цвјетић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама