Šest čarobnih kolačića – priča o nekim drugačijim vešticama za neke drugačije devojčice

januar 5, 2019

Većina devojčica danas, kao i pre 20 ili 30 godina, sanjaju da postanu princeze, da imaju dugačku belu venčanicu i da se odnekud pojavi princ koji će se istog trenutka u njih zaljubiti. Da li zbog bajki koje im čitamo, a koje podstiču ovakva razmišljanja, da li zbog crtanih filmova koji takođe obiluju pričama o prelepim princezama i njihovim hrabrim prinčevima, tek po koja devojčica sanja da postane veštica.

Zašto?

Pa, zato što na pomen reči veštica, prve asocijacije su – stara, ružna, krezava, zla. Ali da to nije i ne mora da bude tako dokazuje i nova knjiga za devojčice autorke Biljane Crvenkovske – Šest čarobnih kolačića.

Ovo je jedna POTPUNO NEVEROVATNA priča o:

  • jednoj devojčici koja ne želi da otkrije svoje ime
  • jednoj podjednako neverovatnoj beloj mački
  • jednom Zelenparku koji krije mnoge tajne
  • jednom duhu sa tavana
  • jednom misteriozno nestalom pesniku
  • i mnogim neobičnim događajima.

Knjiga je odlična za mlade čitaoce, one koji su baš uvežbali čitanje i sa slikovnica žele da pređu na ozbiljniju literaturu. Ne samo što je vesela, zanimljiva, što podstiče drugačiji pogled na svet i razmišljanje o tome zašto je danas dobro biti drugačiji, nego sadrži i nekoliko dodataka koji će probuditi maštu i zagrejati ručicu koja treba da vežba pisanje.

Osim priče o jednoj neverovatnoj veštici, knjiga sadrži i priručnik za veštice, test za devojčice kako bi otkrile kom tipu veštice pripadaju, dnevnik (super-tajni, pa molimo mame da ga ne čitaju) i mnogo strana sa raznim zabavnim zadacima, kao na primer:

ili…

Ako vam nedostaje nešto da kompletirate praznični paketić ili razmišljate koja bi to knjiga bila dobra za devojčicu kojoj su princeze već dosadile, Šest čarobnih kolačića biće odličan izbor!

A. Cvjetić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama