Тата године: “Кад ме загрли ‘да пукне врат…”

20 августа, 2016

Назвали су га татом године. Лазар Костић (23) постао је најпопуларнији отац у Србији након што је усликан како Новим Београдом шета са ћеркицом Саром (3) са све розе крилима и рајфом на глави.
tata-godine-728x364
Он је за“24 sata”  објаснио како је дошло до ове прелепе шетње.
– Сара је у цртаћу видела крила, па ми је тражила да јој купим да ‘исто ја имам крила да летим’. Нормално, јако брзо сам их нашао. Проблем је настао када је сломила магични штапић који је добила у пакету са крилцима. Тражила је нови и ста ћу… Сутрадан, када смо кренули напоље, није хтела да изађе из куће док обоје не ставимо крила и рајф, кад већ имамо два пара. И ето нас напољу, на крилима, летимо по Београду – прича Лазар.
Као и сваки родтељ, наглашава да му је дете најбитнија ствар у животу. Али, за разлику од многих, то не остаје само на речима, већ своју љубав спроводи и у дело – управо због тога је једна наизглед сасвим обична слика толико одушевила Србију. А иза саме слике се крије више посвећености него што можете да замислите.
Laki_1000x0
Тата и ћерка пре него што су кренули у шетњу, Фото: Приватна архива
 
Наиме, Лазар је самохрани отац. Кад није добра вила са Саром, он ради као продавац у кинеском тржном центру. Једину помоћ добија од своје мајке која је, како каже, још увек млада и здрава, па може да му помогне.
– Без ње би, искрено, било баш чупаво. Самохраних родитеља има и превише, да је тешко – тешко је. Сустигне те и умор и све. Али кад чујем њен смех, кад ме загрли ‘да пукне врат’, кад крене она мени да пева успаванку… То враћа снагу свакоме! Каква год ситуација била, уз дете вам је најлепше, а и детету уз вас – искрен је наш саговорник.
Свим родитељима Лазар поручује да дете увек треба да буде на првом месту, ма колико уморни, нервозни и заузети били.
– Деца само нек пусте машти на вољу, ми прави родитељи смо ту да им помогнемо и машту претворимо у стварност – поручује он.
Нама само остаје још једном да додамо – свака част и благо Сари!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама