Tata godine: “Kad me zagrli ‘da pukne vrat…”

20 avgusta, 2016

Nazvali su ga tatom godine. Lazar Kostić (23) postao je najpopularniji otac u Srbiji nakon što je uslikan kako Novim Beogradom šeta sa ćerkicom Sarom (3) sa sve roze krilima i rajfom na glavi.
tata-godine-728x364
On je za“24 sata”  objasnio kako je došlo do ove prelepe šetnje.
– Sara je u crtaću videla krila, pa mi je tražila da joj kupim da ‘isto ja imam krila da letim’. Normalno, jako brzo sam ih našao. Problem je nastao kada je slomila magični štapić koji je dobila u paketu sa krilcima. Tražila je novi i sta ću… Sutradan, kada smo krenuli napolje, nije htela da izađe iz kuće dok oboje ne stavimo krila i rajf, kad već imamo dva para. I eto nas napolju, na krilima, letimo po Beogradu – priča Lazar.
Kao i svaki rodtelj, naglašava da mu je dete najbitnija stvar u životu. Ali, za razliku od mnogih, to ne ostaje samo na rečima, već svoju ljubav sprovodi i u delo – upravo zbog toga je jedna naizgled sasvim obična slika toliko oduševila Srbiju. A iza same slike se krije više posvećenosti nego što možete da zamislite.
Laki_1000x0
Tata i ćerka pre nego što su krenuli u šetnju, Foto: Privatna arhiva
 
Naime, Lazar je samohrani otac. Kad nije dobra vila sa Sarom, on radi kao prodavac u kineskom tržnom centru. Jedinu pomoć dobija od svoje majke koja je, kako kaže, još uvek mlada i zdrava, pa može da mu pomogne.
– Bez nje bi, iskreno, bilo baš čupavo. Samohranih roditelja ima i previše, da je teško – teško je. Sustigne te i umor i sve. Ali kad čujem njen smeh, kad me zagrli ‘da pukne vrat’, kad krene ona meni da peva uspavanku… To vraća snagu svakome! Kakva god situacija bila, uz dete vam je najlepše, a i detetu uz vas – iskren je naš sagovornik.
Svim roditeljima Lazar poručuje da dete uvek treba da bude na prvom mestu, ma koliko umorni, nervozni i zauzeti bili.
– Deca samo nek puste mašti na volju, mi pravi roditelji smo tu da im pomognemo i maštu pretvorimo u stvarnost – poručuje on.
Nama samo ostaje još jednom da dodamo – svaka čast i blago Sari!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama