Tiodorović: Tamo gde je veliki obuhvat vakcinacijom deca mogu regularno da idu u školu

13 avgusta, 2021

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava, a broj zaraženih na dnevnom nivou gotovo je stigao do cifre od 1000 ljudi.

Govoreći o uslovima i načinu na koji će početi školska godina, Tiodorović je za Euronews rekao da će sigurno niži razredi ići u školu, a da će se stariji razredi prilagođavati epidemiološkoj situaciji.

Foto: Canva

“Radna grupa sastavljena od eksperata iz Batuta i iz Ministarstva zdravlja već pripremila predlog i on će verovatno na Kriznom štabu na dnevni red. Što će se razlikovati od sredine do sredine. Tamo gde je dobro obavljena vakcinacija deca mogu regularno da idu u školu. Prva četiri razreda sigurno će ići normalno u školu. Stariji razredi će se prilagođavati epidemiološkoj situaciji”, rekao je on.

Napominje da je u sredinama gde je veliki obuhvat vakcinacijom i gde je više od 60 ili 70 odsto imunizovanih – Beograd, Niš, Bosilegrad, Priboj – sigurnija situacija i da deca mogu regularno da idu u školu. Zaključuje da je u predstojećem periodu neophodan oprez, da treba primeniti vakcinaciju što šire i da je najvažnija kontrola aktuelnih mera.

“Moramo da apelujemo, da preporučimo prosvetnim radnicima da se vakcinišu, zbog njihovog zdravlja, ali i zdravlja dece. Vakcinacija se preporučuje i deci starijoj od 12 godina. Nju mora da preporuči pedijatar uz odobrenje roditelja”, rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Tiodorović: Tamo gde je veliki obuhvat vakcinacijom deca mogu regularno da idu u školu

 1. Prase kaže:

  Ok. Definitivno se ispisujem sa liste pratilaca ovog sajta. Koliko god imate zanimljive i korisne članke, ovaj nivo nebuoza je previše.
  Radije ću od sad čitati zanimljive stvari sa drugih sajtova. A vi ćete imati jedan klik manje. Od mene dosta.

 2. Nikola kaže:

  Uz dužno poštovanje članovi ” Kriznog štaba “manipulišu.
  Šta čekate BRE zadnji trenutak da date preporuku za način nastave panije valjda državna tajna, top secret, pa da nas obavestite dan pred polazak i onda nam direktori daju nekoliko dana da sve pripremimo( inicijalne testove, operativne , godišnje planove, plan pismenih, kontrolnih, pa planove usavrsavanja…)
  Sramota sta nam radite ali ako , sami smo krivi jer sami sebe ponizavamo a prosveta je jedan od osnovnih stubova društva…a nas ste stavili u podrum.
  A sindikati…u suštini parazitske organizacije koje nikada neće pomoći radniku.

 3. Ludilo kaže:

  Odnos prema koroni je išao od histerije do neprihvatanja njenog postojanja. I sama sam bila prilično zbunjena i u početku potpuno opuštena. Poštovala sam mere i verovala da radim sve što je u mojoj moći i za druge i za sebe.
  Nervira me ponašanje odgovornih. Ponašaju se kao neozbiljno vozač na auto putu. 200 na sat, pa 30.
  Sve vreme se sugeriše da deca imaju slabije simptome i da su uglavnom prenosioci. To se u prethodnom periodu uglavnom i pokazivalo tačnim. Plus decu i pored simptoma NIKO NIJE TESTIRAO i slana su u školu. Nažalost, imala sam priliku da vidim i čujem iskustva obolelih. Bilo je u pojedinim školama oboljevanja celih smena učitelja. O tome niko ne priča. Po ovome opet piše da odrasli prenose virus deci.
  Ko neće da se vakciniše ne mora, ali MORA u slučaju porasta broja obolelih da NISI MASKU, ali ne samo dok priča nego dok je u grupi.
  I nemojte mi pričati o najmlađim. Živim između dve škole. Najmlađi su najsavesniji. Što smo stariji sve smo bahatiji i nije nas briga kako je okolini. Svako ima pravo da brine o svom zdravlju. Ko me želi da čuva grupu neka ne ide u nju.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama