Tипови мама у вртићу

јун 10, 2017

 
 
Мама перфекциониста.
Крећем од оне групе којој завидим. За-ви-дим. У вртић долазе потпуно сређене, елегантне, на штиклама, сређених фризура и целокупном шминком. Иако није ни седам ујутру. Модни додатак су им често сунчане наочаре. Иако није ни седам ујутру. По правилу пожурују дете и истичу колико њихово време вреди и немају времена за губљење.
2. Шљампава мама.
Ову маму ћете препознати тако што у вртић вечито долази у доњем делу пиџаме или тренерци. Увек. Коса јој је по правилу полурашчупана и често носи сунчане наочаре. Мрзовољна је и запитате се да ли је попила јутрњу кафу која јој очигледно треба. И претпостављате да пошто остави дете иде кући да дремне.
3. Мама лакташ.
То је мама која ће, иако види да сте у разговору са васпитачем, да вас одгурне и стане између јер она жели да прича о свом детету. На родитељским састанцима често прекида све и разговор усмерава ка свом детету. Она најбоље зна какво је њено дете и од васпитача очекује да јој буду на услузи.

4. (Превелики) ентузијаста мама.
Мама која учествује у свим активностима вртића, ту је за све што васпитачима треба, ускаче за пројекте, излете, радионице. Покушава упорно да анимира и друге маме да буду толико укључене, али често на крају све остаје само на њој. Обично јој је то прво (или једно) дете у вртићу.
5. Мама “ја знам све”.
Ово не пролази први пут, то јој је друго (или следеће) дете у вртићу. Она је све то већ искусила и свима ставља до знања да тачно зна како шта функционише. Некад са висине гледа оне који су први пут ту, ал’ само зато што се сећа како је и сама била некад наивна и збуњена.
6. Мама случајни пролазник.
Иако ваша деца иду заједно у вртић већ годину, две, пет, то је мама која ће се ретко кад јавити кад се сретнете. Бежи од интимизирања са другим родитељима, па комуникацију своди на минимум. Најчешће не долази на активности у вртићу нити доводи дете на дечје рођендане. Вртић схвата као неопходну препреку коју треба прећи и ићи даље.
7. Дружељубива мама.
Даје све од себе да упозна све маме и склопи другарства са њима. Срећна је су им деца заједно у вртићу и жели да то дигне на виши ниво. Понекад и мало напорна у инсистирању, али оптимизам јој се не смањује. По правилу, то јој је прво (или једино) дете.
8. Мама која касни.
Сам назив каже. Дете увек доводи трчећи, док је већ започео доручак. И не може против себе.
9. Мама дух.
Њу ћете можда први пут срести на родитељском састанку после 2 године. А можда ни тада. Дете доводе у вртић други чланови породице или дадиља.
10. Мама са чопором.
Долази у вртић са 3+ деце. Сконцентрисана је на мултитаскинг њиховог истовременог сређивања, покушавајући да их држи под контролом, док у глави пребира кад кога од њих треба на коју ваннаставну активност да одведе. Обично јој прилазе уз коментар “ја то никад не бих могла”, док у себи мисли “не знам ни ја како могу”.
 
 
Извор: mamaizmagareceklupe.com
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама