Тужба просветара против државе одбачена као недопуштена

10 јуна, 2016

Унија синдиката просветних радника Србије издала је данас саопштење у којем се наводи да је тужба просветара против Владе одбачена као недопуштена.
Више детаља у саопштењу:
„Унија синдиката просветних радника Србије, упознала је јавност да је поднела тужбу против Владе Републике Србије. Предмет тужбе јесте (не)испуњавање Споразума о решавању спорних питања, који су репрезентативни синдикати просвете потписали са Владом, чиме  је окончан штрајк из школске 2014./2015.године.
Виши суд у Београду, донео је решење по коме се поменута тужба одбацује КАО НЕДОПУШТЕНА.
Нешто тако смо и очекивали, па смо ову вест примили без изненађења. Међутим, лаконско објашњење Вишег суда у Београду  указује  на  однос Владе Републике Србије према просветним радницима и образовању уопште. Потврђује чињеницу да Влада  може склапати Споразуме какве год хоће, унапред знајући да за њу немају обавезујући карактер.
Наравно да се после овога намеће и питање има ли икаквог смисла водити социјални дијалог у овој земљи?
На сву срећу, решење које је донето на Вишем суду у Београду, 15 П1 број 59/16, има и правну поуку да је дозвољена жалба. Унија СПРС ће то своје право искористити,  не заносећи се тиме да ће правду пронаћи у нашем правосудном систему. Када у њему буду исцрпљене све могућности, обратићемо се међународним институцијама.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Тужба просветара против државе одбачена као недопуштена"

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама