Tužba prosvetara protiv države odbačena kao nedopuštena

10 juna, 2016

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije izdala je danas saopštenje u kojem se navodi da je tužba prosvetara protiv Vlade odbačena kao nedopuštena.
Više detalja u saopštenju:
„Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, upoznala je javnost da je podnela tužbu protiv Vlade Republike Srbije. Predmet tužbe jeste (ne)ispunjavanje Sporazuma o rešavanju spornih pitanja, koji su reprezentativni sindikati prosvete potpisali sa Vladom, čime  je okončan štrajk iz školske 2014./2015.godine.
Viši sud u Beogradu, doneo je rešenje po kome se pomenuta tužba odbacuje KAO NEDOPUŠTENA.
Nešto tako smo i očekivali, pa smo ovu vest primili bez iznenađenja. Međutim, lakonsko objašnjenje Višeg suda u Beogradu  ukazuje  na  odnos Vlade Republike Srbije prema prosvetnim radnicima i obrazovanju uopšte. Potvrđuje činjenicu da Vlada  može sklapati Sporazume kakve god hoće, unapred znajući da za nju nemaju obavezujući karakter.
Naravno da se posle ovoga nameće i pitanje ima li ikakvog smisla voditi socijalni dijalog u ovoj zemlji?
Na svu sreću, rešenje koje je doneto na Višem sudu u Beogradu, 15 P1 broj 59/16, ima i pravnu pouku da je dozvoljena žalba. Unija SPRS će to svoje pravo iskoristiti,  ne zanoseći se time da će pravdu pronaći u našem pravosudnom sistemu. Kada u njemu budu iscrpljene sve mogućnosti, obratićemo se međunarodnim institucijama.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Tužba prosvetara protiv države odbačena kao nedopuštena"

  1. Prosveta kaže:

    Ccccc

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama