Tužna priča o sinu i majci

11 maja, 2015

Mrzio sam je, bila je sramota za nas. Ona je u mojoj školi spremala hranu za učenike i učitelje. Jednoga dana, moja majka je ušla u razred da me pozdravi. Kasnije su me drugovi zadirkivali. Bilo me je stid. Moja majka nije imala jedno oko. Stideo sam se zbog toga.
Samo sto nisam propao u zemlju i želio sam da moja majka jednostavno nestane. Kada sam je ponovno vidio, rekao sam joj da me sramoti, i da je bolje da umre! Moja majka nije ništa odgovorila, samo me nemo gledala. Nisam zastao ni trenutak da razmislim o tome sta sam joj rekao, bio sam toliko ljut.
Bio sam nezainteresiran za njena osjećanja… Želio sam otići od kuće i nikad više da je ne vidim. Učio sam puno i teško. Tako sam dobio priliku da odem  na studije. Tamo sam se oženio , kupio kuću i dobio decu. Bio sam sretan i zadovoljan svojim životom. Ali jednog dana, moja majka je došla da me poseti.
Nije me vidjela godinama niti je ikad vidjela svoje unuke. Pojavila se na vratima. Moja deca su počela je ismevaju … Ja sam se izvikao na nju: ” Kako si se usudila dođeš u moju kuću i da mi plašiš decu ? Samo tako si se pojavila nepozvana. ” Idi odavde odmah ! ” Moja majka je samo tiho odgovorila – ” Oprostite , mora da sam pogrešila kuću ” – i nestala … Nakon nekoliko godina , dobio sam pismo.
covekPozvan sam na godišnjicu mature . Ženu sam slagao da moram ići na poslovni put. Posle proslave , iz neke radoznalosti svratio sam do svoje rodne kuće. Kada su me videli , komšije  su mi rekli da je umrla. Ni jednu suzu nisam pustio. Predali su mi jedno pismo , za koje su mi rekli da je od nje…
” Sine moj dragi , mislila sam na tebe svo vreme. Oprosti što sam došla do tvoje kuće i preplašila tvoju djecu. Bilo mi je drago kada sam čula da si uspio u životu. Žao mi je sto sam ti uvek bila teret i sramota. Vidiš, kada si bio dijete, dogodila se jedna nesreća u kojoj si izgubio oko. Kao majka nisam mogla podnijeti da odrasteš bez jednog oka.
Likari su te pregledali i rekli mi da je nemoguće da ikada progledaš. Ja sam ti onda dala jedno svoje oko… Bila sam ponosna da znam kako će moj sin gledati i vidjeti svet za mene, s tim okom.
S ljubavlju, uvek uz tebe ,
Tvoja majka “

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama