У Елемиру одржан Kарневал цвећа

јун 12, 2017

Двадесет четврту годину заредом, у Основној школи „Светозар Марковић Тоза“ у Елемиру, одржан је Kарневал цвећа.

Ову посебну манифестацију којој се сваке године радују и ученици, учитељи и насатвници покренуо је 1993. године наставник разредне наставе, Петар Станић.

Тог дана, двориште елемирске школе оживи на посебан начин – деца су обучена у уникатне костиме раздраганих боја, украшеним разним врстама цвећа. Манифестација подразумева и такмичарски део у две дисциплине – ликовној и литерарној. Ликовни конкурс је назван „Чудесно леп цвет“ и реализује се на часовима ликовне културе. У дисциплини „Цветни костим“, међу учесницима, односно „цветићима“, бира се најлепши костим. У овом надметању, поред школске деце, право учешћа имају и малишани из вртића, па је слика још лепша и шаренија. Они заједно учествују у дефилеу кроз центар Елемира. Након тога, враћају се у школско двориште и наступају пред жиријем који бира најзанимљивије креације.
Жири овогодишњег Kарневала цвећа

Иако постоји рангирање најбољих, овде кажу да се победницима сматрају сви учесници. Организатори се сваке године труде да деца-учесници добију и симболичан покон.
– Предност дајемо костимима са природним цвећем. Можемо видети лепо дружење међу децом, и заиста се трудимо да овај дан учинимо што лепшим. Захваљујући локалним спонзорима, обезбеђене су пригодне награде за учеснике и публику, каже разредни старешина Петар Станић.
Он додаје и да је идеју развио по узору на програм познате организације „Пријатељи деце“, и да се труде да привуку и остале школе на ову јединствену манифестацију.
-Годинама уназад у госте су нам долазили ученици Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, који су се увек представљали пригодним програмом. Ове године нам је ту част поново указала њихова директорка Ивана Бошњак, која је уједно и председница жирија, рекао је Станић.
 
Извор: ilovezrenjanin.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама