U Elemiru održan Karneval cveća

12 juna, 2017

Dvadeset četvrtu godinu zaredom, u Osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ u Elemiru, održan je Karneval cveća.

Ovu posebnu manifestaciju kojoj se svake godine raduju i učenici, učitelji i nasatvnici pokrenuo je 1993. godine nastavnik razredne nastave, Petar Stanić.

Tog dana, dvorište elemirske škole oživi na poseban način – deca su obučena u unikatne kostime razdraganih boja, ukrašenim raznim vrstama cveća. Manifestacija podrazumeva i takmičarski deo u dve discipline – likovnoj i literarnoj. Likovni konkurs je nazvan „Čudesno lep cvet“ i realizuje se na časovima likovne kulture. U disciplini „Cvetni kostim“, među učesnicima, odnosno „cvetićima“, bira se najlepši kostim. U ovom nadmetanju, pored školske dece, pravo učešća imaju i mališani iz vrtića, pa je slika još lepša i šarenija. Oni zajedno učestvuju u defileu kroz centar Elemira. Nakon toga, vraćaju se u školsko dvorište i nastupaju pred žirijem koji bira najzanimljivije kreacije.
Žiri ovogodišnjeg Karnevala cveća

Iako postoji rangiranje najboljih, ovde kažu da se pobednicima smatraju svi učesnici. Organizatori se svake godine trude da deca-učesnici dobiju i simboličan pokon.
– Prednost dajemo kostimima sa prirodnim cvećem. Možemo videti lepo druženje među decom, i zaista se trudimo da ovaj dan učinimo što lepšim. Zahvaljujući lokalnim sponzorima, obezbeđene su prigodne nagrade za učesnike i publiku, kaže razredni starešina Petar Stanić.
On dodaje i da je ideju razvio po uzoru na program poznate organizacije „Prijatelji dece“, i da se trude da privuku i ostale škole na ovu jedinstvenu manifestaciju.
-Godinama unazad u goste su nam dolazili učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, koji su se uvek predstavljali prigodnim programom. Ove godine nam je tu čast ponovo ukazala njihova direktorka Ivana Bošnjak, koja je ujedno i predsednica žirija, rekao je Stanić.
 
Izvor: ilovezrenjanin.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama