"U januaru rekord u visini plata"

septembar 26, 2016

 
Premijer je rekao da se u januaru očekuje apsolutni rekord kada je reč o visini plata u Srbiji, kao i povećanje penzija.
Kako je rekao, sasvim je sigurno da će se ići na povećanje plata u javnom sektoru, iako je očigledno da za neke sektore, poput vojske i policije, ne postoji odobravanje “nekih koji bi trebalo da nam pomažu”.
“Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdravstvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata”, rekao je Vučić.
Dodao je da očekuje i povećanje penzija, od čega će nešto biti dato jednokratno, a ostalo kroz uobičajeno povećavanje.
“I radnici i penzioneri mogu da se nadaju boljitku”, rekao je Vučić.
 
Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


6 komentara na ""U januaru rekord u visini plata"

 1. JEŽ kaže:

  A PRE TOGA JE TREBALO DA BUDE U OKTOBRU,,TAKO JE NAJAVIO PREMIJER

 2. AK kaže:

  A,u januaru ce biti u junu.I ovde se ne radi o povecanju vec o vracanju na stanje pre smanjenja,ako uopste dobace i do tog nivoa.Uostalom nista novo, navikli smo da premijer prica prazne price i s vremena na vreme nesto obeca.

 3. Dragica kaže:

  Bio je rekao prosveti 10 %na oktobarsku platu a sada pomera za januar,dokle vise lazi i varanja ovog jadnog naroda a pogotovu prosvete…Vucicu budi jednom covek i reci ,ljudi do 2020 nema povecanja nego cemo jos smanjiti da bi povecali nama u vladi plate i mi cemo to prihvatiti stojicki kao i sve do sada al nismo deca da nas mamis…DOSTA JE VISE LAZI.

 4. Svitac kaže:

  Dobar neki rekord, koji čak nije nivo plata pre smanjivanja. Tako bi svi mogli. Prvo smanje plate a onda ih povećavaju i povećavaju tapkanjem u mestu.

 5. Deny kaže:

  Sta bi sa oktobrom?! Do duse, nije bio precizirao koje godine…

 6. jana kaže:

  Šta bulazni ovaj čovek…?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama