У школама ће бити 2.045 места за предшколце

фебруар 6, 2017

Потписивање споразума између Града Београда и Министраства просвете, после детаљне анализе која рађена предходних месеци, уследиће наредне недеље, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.

Како је истакао, кроз рационализацију школског простора добиће се 2.045 нових места за децу предшколског узраста
”Деценијама у назад у Београду се нико није бавио мрежом школа, па данас имамо делове града где има мањка ученика, а негде где су школе пренатрпане. Главни добитак је да ће се кроз предвиђену рационализацију школског простора добити 2.045 нових места за децу предшколског узраста, јер ће поједине школе бити претворене у обданишта, или неки делови школа. Познато је да се у овом тренутку на листи чекања београдских вртића налази 8.500 малишана, од којих је 3.000 деце из категорије приоритетних. Овом рационализацијом омогућиће се нових 500 места за децу на Новом Београду, 700 места у Земуну, чиме ће бити решен проблем недостајућих места у тој општини. На Савском венцу предвиђено је отварање 250 нових места, на Звездари 300, у Раковици 280 и на Палилули 75 недостајућих места”, навео је Весић и подсетио да је Београд једина локална самоуправа, поред Новог Сада која субвенционише боравак деце и у приватним вртићима.
Такође овом рационализацијом биће решен простор за Спортску гимназију, као и простор Биолошког и Географског факултета, најавио је Весић.
Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама