У Србију увезена 31 тона опасних слаткиша

април 30, 2018

Чак 31 тона слаткиша веома опасних по здравље деце заплењена је и уништена по уласку у Србију, сазнаје се у Управи царине
Чак 31 тона слаткиша веома опасних по здравље деце заплењена је и уништена по уласку у Србију, сазнаје се у Управи царине! Ради се о 14,5 тона лажних “дизни” бомбона и лизалица, као 16,5 тона “зомби чуз” карамела, које су у два контингента увезене у нашу земљу из Хрватске.
У Управи царине су саопштили да је откривена роба здравствено неисправна, док стручњаци упозоравају да ови слаткиши садрже канцерогени карагенан, који изазива различите врсте канцера.
Огромна количина
У Управи царина кажу да кривотворене производе не прати никаква документација која би сведочила о њиховој здравственој исправности, због чега они нису безбедни за употребу и могу угрозити здравље потрошача.
– Цариници су у првом контингенту на прелазу Батровци у камиону из Хрватске запленили 14,5 тона лажних “дизни” лизалица и гумених бомбона. Детаљном претрагом пронађено је 96.000 комада лизалица “дизни фрозен сноу поп” и 90.000 гумених бомбона “фрозен гами рол попинг” без икакве документације. У другом контингенту, који је стигао из Ријеке, заплењено је 16,5 тона фалсификованих карамел бомбона “зомби чуз”. И за ове слаткише се сумња да су неисправни и опасни по здравље – рекли су у Управи царине и додали да је било још случајева заплене потенцијално опасних слаткиша.
– У царинској испостави Терминал Београд задржан је товар од 22.000 комада фалсификованих чоколадних јаја “мај свит пони” и “меџик гирл”, такође сумњивог квалитета. Укупно смо, од почетка године, запленили и уништили 250.000 артикала за које је утврђено да су лажни и здравствено неисправни, додају у Царини.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "У Србију увезена 31 тона опасних слаткиша

  1. Zzz каже:

    pa na decu nam idu,vratite im pa ih naterajte da pojedu sve.Fujj

  2. ЈК каже:

    И ако је истинита ова информација,баш је чудно ко је имао петљу да је објави?Што је још чудније чак нема ни коментара,па се ту поставља хиљаду питања,а одговора нигде.Зар ово није алармантно?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама