U Srbiju uvezena 31 tona opasnih slatkiša

april 30, 2018

Čak 31 tona slatkiša veoma opasnih po zdravlje dece zaplenjena je i uništena po ulasku u Srbiju, saznaje se u Upravi carine
Čak 31 tona slatkiša veoma opasnih po zdravlje dece zaplenjena je i uništena po ulasku u Srbiju, saznaje se u Upravi carine! Radi se o 14,5 tona lažnih “dizni” bombona i lizalica, kao 16,5 tona “zombi čuz” karamela, koje su u dva kontingenta uvezene u našu zemlju iz Hrvatske.
U Upravi carine su saopštili da je otkrivena roba zdravstveno neispravna, dok stručnjaci upozoravaju da ovi slatkiši sadrže kancerogeni karagenan, koji izaziva različite vrste kancera.
Ogromna količina
U Upravi carina kažu da krivotvorene proizvode ne prati nikakva dokumentacija koja bi svedočila o njihovoj zdravstvenoj ispravnosti, zbog čega oni nisu bezbedni za upotrebu i mogu ugroziti zdravlje potrošača.
– Carinici su u prvom kontingentu na prelazu Batrovci u kamionu iz Hrvatske zaplenili 14,5 tona lažnih “dizni” lizalica i gumenih bombona. Detaljnom pretragom pronađeno je 96.000 komada lizalica “dizni frozen snou pop” i 90.000 gumenih bombona “frozen gami rol poping” bez ikakve dokumentacije. U drugom kontingentu, koji je stigao iz Rijeke, zaplenjeno je 16,5 tona falsifikovanih karamel bombona “zombi čuz”. I za ove slatkiše se sumnja da su neispravni i opasni po zdravlje – rekli su u Upravi carine i dodali da je bilo još slučajeva zaplene potencijalno opasnih slatkiša.
– U carinskoj ispostavi Terminal Beograd zadržan je tovar od 22.000 komada falsifikovanih čokoladnih jaja “maj svit poni” i “medžik girl”, takođe sumnjivog kvaliteta. Ukupno smo, od početka godine, zaplenili i uništili 250.000 artikala za koje je utvrđeno da su lažni i zdravstveno neispravni, dodaju u Carini.
Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "U Srbiju uvezena 31 tona opasnih slatkiša

  1. Zzz kaže:

    pa na decu nam idu,vratite im pa ih naterajte da pojedu sve.Fujj

  2. JK kaže:

    I ako je istinita ova informacija,baš je čudno ko je imao petlju da je objavi?Što je još čudnije čak nema ni komentara,pa se tu postavlja hiljadu pitanja,a odgovora nigde.Zar ovo nije alarmantno?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama