Uručene diplome nagrađenim autorima na konkursu „Digitalni čas“

21 decembra, 2015

Državna sekretarka Tatjana Matić danas je u prostorijama Narodne skupštine svečano uručila diplome nagrađenim autorima radova na konkursu za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2015/2016. godini. Među nagrađenima je i tim sajta www.zelenaucionica.com. U ime tima, nagradu je preuzela urednica Nada Šakić.
digitalni cas 3Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno je sprovelo nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2015/2016. godini, na koji se prijavio veliki broj učesnika.

Na konkursu je nagrađeno po 17 radova iz svake grupe predmeta: 1) matematika, računarstvo, informatika i tehničko obrazovanje; 2) društvene nauke, umetnost i sport; 3) prirodne nauke. Matić je uručila diplome za 51 nagrađeni autorski rad.
Konkurs je imao za cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotrebu informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa. Nastavnici koji su učestovali na konkursu pokazali su svoja nastojanja da se nastava osavremeni i prikazali svoje napore da upotrebom novih tehnologija približe gradivo učenicima.
Svi radovi koji su ispunili uslove konkursa ušli su u Zbornik radova, koji će biti javno dostupan tokom decembra na adresi www.digitalnaskola.rs
Primena informacionih tehnologija u nastavi doprinosi podizanju kvaliteta obrazovnog procesa i motivacije učenika, većoj pristupačnosti i boljem razumevanju nastavnog gradiva.
Izvor: MTTT

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama