Vaučeri koje dobijaju zasposleni u obrazovnom sistemu i deca Beograda mogu da se iskoriste u jednoj radnji, danas počinje podela

19 decembra, 2022

Od danas počinje podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda do 18 godina starosti, piše Euronews Srbija.

Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama. To će, kako je ranije izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, biti poseban novogodišnji poklon od Grada za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

Ko ima pravo na vaučere i gde se mogu iskoristiti

Dodao je da će za decu koja ne idu u vrtiće, roditelji od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te da će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer.

Gradonačelnik je precizirao da će vaučeri moći da se iskoriste do 1. marta.

Vrednost vaučera je 6.000 dinara, a moći će da ih iskoriste samo u radnjama sportske opreme Sport Vision. Reč je o poslu od 1,785 milijardi dinara koji je dobila kompanija Sport Vision Beograd. Procenjeno je da će vaučer za kupovinu u njihovim radnjama dobiti oko 300.000 Beograđana.

Zašto vaučeri, a ne novac?

“Imam iskustvo kao predsednik opštine Novi Beograd sa ovakvom vrstom pomoći deci, odnosno roditeljima, i realizacija je zaista bila odlična. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda, od školske preko sportske opreme do svega drugog što spada u potrebe najmlađih”, rekao je tada Šapić.

On je dodao da novac koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu i da se zbog toga Grad odlučio za vaučere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


11 komentara na "Vaučeri koje dobijaju zasposleni u obrazovnom sistemu i deca Beograda mogu da se iskoriste u jednoj radnji, danas počinje podela

 1. Micko kaže:

  A mi iz unutrašnjosti ništa – baš lepo!

 2. Marija Timic kaže:

  Mi iz unutrasnjosti i nasa deca zivimo za ugrozene,jadne beogradjane i njihovu decu,puno nam srce sto nama nista ne treba,samo da su oni srecni

 3. Mina Rajić kaže:

  A ostali, mislim iz ostatka Srbije? Beograd za posebnu državu!

 4. Anica kaže:

  Mora da je Šapić vlasnik ove firme kada sam tamo mogu da se iskoriste vaučeri.Pravite budale od ljudi,sužen izbor do minimuma.

 5. Profesorka kaže:

  Sramota, sve ( svi ) u Beograd.

 6. Jannka kaže:

  Grad Beograd je duzan po zakonu da svojim zaposlenima uplati novcsni iznos ne msnji od 8000. 00 dinara. I svaka opstina zaposlenima za paketice. Ovo je bezvezna podvala.

 7. Ne kontam kaže:

  Da zasto se novac ne uplati na racun roditelja? Kao da oni ne znaju sta je njihov deci potrebno! Mozda se ta ista sportska oprema moze kupiti i u drugim prodavnicama za jeftinije pare. Pratim redovno cene Sport Visiona i vidim da su cene napumpali za 50%, a onda kao daju popust 20%, obicna trenerka koja se na popustu prodavala za 3500 rsd sada kosta na popustu 5000 rsd. Ako uzmemo da prosecna marza na sportsku opremu iznosi 70% bice tu love. Ali nije problem dati 18 mln eur privatnoj firmi cija je ponuda bila cak 4 mln eur skuplja od ponude koje je odbacena kao tehnicki neispravna, a to se u pregovarackom postupku moglo otkloniti jer je razlika u novcu ozbiljna, onda vidimo kako se pare grada usmeravaju na racune privatnih kompanija (kao vode racuna o deci😭) i to se po na nasem zakonu zove javno-privatno partnerstvo ( a po meni legalizacija korupcije). Ali dobro mozda je to sve slucajno ili ce neki reci teorija zavere ali neko ce do nove godine profitirati 5 mln EUR, malo li je😉. Ne bi ovo bilo toliko strasno ali sama cinjenica da se pre neki dan Sport Vision Group pojavio kao investiror stambenog komplekesa SOUL 64 na NBGu, znaci prodavac soprtske opreme investira u izgradnju stanova, nidje veze, pa se ja pitam koliko stanova se moze kupiti u tom kompeksu za 5 mln EUR? E to bi voleo da mi Gangula odgovori. Ja sam izracunao jedno 20 po trzisnoj vrednosti.

 8. Tijana kaže:

  Znaci, mi iz Vojvodine ili ostatka Srbije nemamo decu, ili su nasa deca manje vredna?
  Prosvetni jadnik

 9. Saša kaže:

  Živeo Beograd……..sve za decu Beograda…..ko šiša ostatak Srbije…

 10. Neko kaže:

  U Beogradu je najveća glasačka mašinerija,zato je sve ovo,treba kupiti ovčice za male pare.

 11. Vasiona kaže:

  “Sve zivotinje su jednake,samo su neke jednakije od ostalih…” napisa Orvel…sta reci a ne puci od besa???
  Ko je nadlezan da mi objasni…ne pogadja mene,ja onako…pitam za tecinu decu….

MOŽDA TE ZANIMA
Treći čas fizičkog ipak ostaje
DETALJNIJE

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama