Велико интересовање за 12.000 радних места у школама и вртићима

10 септембра, 2020

Од почетка године више од 3.500 образовних установа поднело је захтев да се објави конкурс за пријем у радни однос за више од 12.000 радних места у школама и предшколским установама. Због тога Филијалама Националне службе за запошљавање пристиже велики број захтева за психолошку процену кандидата за запошљавање у тим установама.

Влада Србије је у фебруару донела Уредбу по којој кандидати могу бити запослени на неодређено време. У складу са тренутном епидемијском ситуацијом, кандидати се тестирају у мањим групама, највише њих деветоро, како би се избегао могући ризик од заразе, пише РТС.

“Од планираног броја за 10.000 лица која треба да прођу кроз проверу НСЗ, ми смо до сада извршили процену за преко 13.000 кандидата у највећем броју из школских и предшколских установа. То је директно повезано са могућношћу да се та лица запошљавају на неодређено време”, објашњава Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање одобрили су, у четири фазе, запошљавање 10.500 људи.

Конкурси су одобрени за радна места која су остала упражњена пре 2018. за ненаставно и наставно особље.

“Образовне установе су ставиле на располагање своје просторије тако да се тестирања, уз уважавање свих епидемиолошких препорука врши у филијалама Службе за запошљавање тако и у образованим установама”, рекла је Ивана Божић, психолог Националне службе за запошљавање.

Конкурс за пријем нових наставника, али и ненаставног особља, расписале су основне и средње школе.

Вртићи су у надлежности локалних самоуправа, па је на њима када ће и предшколским установама да дозволе запошљавање новог кадра, зашта одавно показују интересовање.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Велико интересовање за 12.000 радних места у школама и вртићима"

  1. Jelena каже:

    Ja sam radila 4 godine na upražnjenom radnom mestu,za koje je u maju 2020.godine raspisan konkurs. Posao na neodređeno vreme je dobila osoba sa strane,dok sam ja,kao samohrani roditelj, ostala na ulici.
    Toliko o pravednosti i poštovanju preporuke nadležnog Ministarstva… 😥😥😥

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама