Затварају се вртићи у Пироту, радница у кухињи позитивна на вирус

1 јуна, 2020

Након што је јуче потврђено да је радница која ради у кухињи и сервира храну у Предшколској установи “Чика Јова Змај“ у Пироту позитивна на вирус корона, Штаб за ванредне ситуације је донео одлуку да се вртићи затворе до даљег, пишу Јужне вести.

Из Завода за јавно здравље наводе да су узети брисеви код свих запослених у кухињи, као и од оних са којима је заражена сервирка била у контакту на радном месту, пишу Јужне вести.

Foto: Canva

Из Штаба за ванредне ситуације кажу да су одлучили да обуставе рад, иако то није наредба Завода, већ да су узели у обзир епидемијски процес ширења вируса.

Одлуку о поновном отварању вртића донећемо у консултацији са струком – наводе из Штаба.

Иначе, како су саопштили из Завода за јавно здравље, брис код запослене узет је 29. маја, а 31. маја је стигао позитиван резултат, након чега су узорковани и остали запослени.

Она је задњи пут радила 22. маја, а прве симптоме развила 26. маја. Како су запослени на радном месту носили заштитне маске и поштовали све превентивне мере, мала је вероватноћа да се вирус пренесе на остале запослене.

Међутим, због постојања асимптоматских облика и вирусоноштва које се не испољава симптомима, предлажемо да сви запослени који су имали директан контакт са потврђеним случајем прате своје здравствено стање – саопштили су из Завода.

Подсетимо, ово није први случај да је запосленима у вртићима потврђен вирус корона након што су поново почеле да раде предшколске установе. Због заражене триијажне сестре и васпитачице затворени су вртићи у Власотинцу, а вирус је потврђен и код васпитачице у Прокупљу, као и у Алексинцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама