Здрава земља пружа здраво воће и поврће

4 октобра, 2018

HiPP предано ради на поштовању и очувању природних ресурса за будуће генерације како би производио храну за бебе највишег квалитета и очувао околину у којој наша деца одрастају. Коришћење најбољих органских сировина у производњи хране за бебе је на првом месту важности.
Отац Стефана Хипа је 1956. године почео са узгојем првих органских шаргарепа на породичној фарми недалеко од Фафенхофена. Од тада, компанија HiPP користи искључиво органске сировине у производњи хране за бебе.
Квалитет органског воћа и поврћа у највећој мери зависи од одабира одговарајућих поља и здраве, живе земље. Пре него што парче земља постане органско поље HiPP-а, запослени у компанији провере земљиште како би утврдили да у њему нема нежељених супстанци. Поље ће бити оцењено као погодно за HiPP-ов органски узгој само ако испуњава строге услове.

Семе органске шаргарепе сеје се у пролеће. Користи се специјално семе – најбоља врста за сваки посебан тип земљишта. Не третира се хемијски, нити се генетски модификује. Органске шаргарепе се узгајају на истом пољу сваких шест или седам година, јер је то једини начин да тло и биљке буду здрави. У међувремену, на том пољу гаје се житарице, кромпир и детелина. Детелина у органској пољопровредној производњи игра кључну улогу као једна од малог броја биљака које могу да апсорбују азот директно из ваздуха и испусте га у тло ђубрећи га. Поред тога, детелина не дозвољава раст корова.

Органске шаргарепе расту на потпуно природан начин, без употребе икаквих хемикалија. Коров се уклања на традиционалан начин, ручно.

Квалитет земљишта је најважнији фактор. Само здрава земља може да произведе здраво поврће и управо то је разлог зашто се у органском узгоју храни земљиште, а не биљке. Пре него што фармер добије дозволу да достави шаргарепу у производни погон HiPP-а, лабораторија компаније испитаће узорке за више од 1200 могућих штетних материја – много више него што је прописано законом. Одабир шаргарепа врши се ручно, како би се издвојиле само најбоље.
Органске банане један су од најважнијих сирових састојака за производњу хране за бебе. HiPP је започео органски узгој банана пре 25 година у идеалним климатским условима, које су открили у месту Таламака на југу Костарике. На 36000 хектара индијанског резервата практикује се одржива култивација. Банане ту расту у специјалном систему ,,мултифарминга’’ – међу осталим биљкама, у њиховом природном окружењу. Ово еколошко интеркропирање ствара природни хлад и допушта воћкама да достигну сарвшену зрелост. Стабла банане не расту збијено као на обичним плантажама, већ су раштркана попут оних у тропским баштама, што смањује број штеточина. Хемијски пестициди уопште нису потребни – природа све држи у равнотежи. Све органске материје остају на тлу, стварајући земљиште одличног квалитета.

Чим се банане поберу проверава им се квалитет, па се транспортују из џунгле на традиционалан начин, помоћу коњске запреге.
Органска производња захтева фармере који приступају органском узгоју са страшћу и убеђењем, као што то HiPP-ови фармери већ генерацијама раде. Комапније с поносом каже да је пионир у органској производњи, која производе чини идеалним за здравље беба, а уједно прилагођеним за њихово нежно чуло укуса.
Извор: Промо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама